Flach
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 mei 2020 door Opwekking

Digitale Pinksterconferentie vervangt Opwekking: "Toont aan dat we als kerk samen sterk zijn"

De jaarlijkse Pinksterconferentie van Opwekking gaat helaas niet door vanwege de coronacrisis. Er is dit jaar echter wel een alternatief. Samen met een flink aantal partner heeft Stichting Opwekking namelijk besloten om een digitale Pinksterconferentie te organiseren. Het thema van deze conferentie is: ‘Samen kerk, samen sterk.’

Dat maakt Stichting Opwekking zelf bekend via haar online kanalen. Er is voor de digitale conferentie zelfs een speciale website in het leven geroepen. Er wordt samengewerkt met kerken en media, waardoor de digitale conferentie breed gedeeld kan worden. Het is de bedoeling om de conferentie te verspreiden via digitale kanalen maar ook via televisie. De boodschap van Pinksteren zal centraal staan, samen met de eenheid van de kerk.
Er wordt volop samengewerkt om een leuk en gevarieerd programma samen te stellen voor iedereen. Daarbij wordt het hoogtepunt van de jaarlijkse conferentie, de Sing-in, natuurlijk niet overgeslagen. Het is de bedoeling om een grote digitale Sing-in te organiseren! Daarnaast zijn er diensten en seminars.

Directeur Ruben Flach is in ieder geval erg blij. “Als Opwekking is het onze roeping en ons verlangen om de kerk te dienen, en de Pinksterconferentie is bij uitstek een plek waar christenen uit de breedte van de kerk elkaar ontmoeten, opgebouwd worden en dan naar hun eigen plek en kerk teruggaan om Christus daar zichtbaar te maken.”

Juist daarom is Flach blij dat het idee, dat al snel bij hem opkwam toen de ‘gewone’ conferentie niet doorging, ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden. “Ik ben dankbaar dat we met zoveel organisaties samen deze digitale Pinksterconferentie kunnen organiseren. Ook dat toont voor mij aan dat we als kerk samen sterk zijn.”

Reacties

A
Geweldig wat Opwekking altijd aan allerlei inspanningen doet. Het gaat zo gaaf worden.

Ik loop al meer dan 26 jaar mee nu en echt, je wordt altijd gezegend, omdát jij ook een zegen kunt zijn.

Alleen dit keer anders. Ik heb bijvoorbeeld mooie contacten gekregen en kan bemoedigen en zie anderen weer hoop krijgen.

God regeert en samen kerk en samen STERK!
Ik ben heel benieuwd. We gaan het natuurlijk volgen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.