elly en rikkert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 mei 2020 door Algemeen Dagblad

Elly en Rikkert nemen na vijftig jaar afscheid in lege zaal: "Geweldige pr-machine voor de Heer"

Decennialang waren ze in vrijwel iedere christelijke huiskamer te horen met hun liedjes en verhalen. Maar nu komt er toch echt een einde aan de concerten van Elly en Rikkert. Aanstaande vrijdag neemt het duo na vijftig jaar afscheid in een lege concertzaal. Ze hadden het graag anders gezien, maar door de coronacrisis kan het helaas niet anders. Het Algemeen Dagblad sprak met tal van betrokkenen over het duo. 

Zo komt Peter Vlug sr. aan het woord. Hij richtte Stichting Opwekking op en organiseerde tal van verschillende festivals. Vlug heeft lovende woorden over Elly en Rikkert. "Ze zijn een geweldige pr-machine voor de Heer", stelt hij. "Ze maakten met hun muziek ook ongelovigen warm voor het geloof." Ook voorganger Christian Tan is enthousiast als hem gevraagd wordt naar het zangduo. "Jaren 80, begin jaren 90, werden ze christelijke beroemdheden."

In het artikel worden niet alleen maar positieve dingen genoemd van de het echtpaar. TV-producent Aad Peters werkte veelvuldig met ze samen en zag niet alleen positieve dingen. "Rikkert is moeilijk benaderbaar. Hij zat in zijn huiskamer en als hij je een keer aankeek, was je een gelukkig mens. Hij dicteerde het ritme. En als je tegen Elly zou ingaan, is maar de vraag hoe aardig ze is. Het zijn voor mij oprecht heel mooie mensen. Ze geven eten aan iedereen, maar om met ze te eten? Dat is niet gemakkelijk." 

Lees het hele artikel in het Algemeen Dagblad.

Reacties

Wat heeft het voor nut om aan het einde van bovenstaand artikel nog even te vermelden dat ook Elly en Rikkert geen perfecte mensen zijn? Alsof men mag verwachten dat ze zich altijd gedragen naar de wensen van anderen. Ik ben blij dat ze veel vreugde hebben gegeven door hun liedjes. Bovendien waren ze bewogen over de zwakkeren in de samenleving. Hiernaast waren ze gewoon mens met dito eigenschappen. Onder een vergrootglas wordt alles groter!!
Ben ik met je eens Ronald. Hun bijdrage aan de samenleving is groot met de juist hele gewone liedjes. Dicht bij. Geen literaire hoogstandjes. En ja gewone mensen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.