lege kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 mei 2020 door Nienke Alblas

Honderden kerken VS openen eind mei: "Ongepast dat we wél naar supermarkt maar niet naar kerk mogen"

Meer dan 500 voorgangers uit het Amerikaanse Californië maken zich klaar voor de heropening van hun kerkgebouwen op 31 mei. "De kerken vragen niet om toestemming", vertelt de adviserende advocaat van de voorgangers, Bob Tyler aan CBN News. "De gouverneur van de staat heeft de kans om de maatregelen aan te passen. Als hij dit niet doet, gaan de voorgangers door met de heropening, hoe dan ook."

De voorgangers willen de kerken heropenen, omdat ze zien dat privé-situaties van gemeenteleden en buitenstaanders verslechteren sinds het afgelasten van de samenkomsten. "We zien allerlei emotionele problemen. We hebben in onze gemeente huwelijksproblemen en zien een piek in depressies, zelfmoordpogingen en verslavingsproblematiek", geeft voorganger Brown aan. Dr. John Jackson is directeur van de christelijke universiteit William Jessup University. Hij geeft aan dat het samenkomen van kerken belangrijker is dan het heropenen bedrijven. "De aanwezigheid van God is belangrijk, maar aanraking ook. We houden van de technologie, maar het kan niet de fysieke samenkomsten vervangen. Ik denk dat we fysiek aanwezig kunnen zijn terwijl we ook de nodige afstand houden. Ik vind het ongepast dat we wel naar de supermarkt mogen waar we allerlei mensen tegenkomen, maar niet naar de kerk mogen."

Ook de voorzitter van de vereniging van Zuidelijke Baptistengemeenten in Amerika wil dat de kerken zo snel mogelijk heropenen. "Ik denk niet dat kerken anders behandeld moeten worden omdat het kerken zijn. Het punt is dat de omgeving veilig moet zijn. In sommige gebieden worden kerken behandeld als een aparte categorie. Kerken worden in deze categorie als minder essentieel gezien dan andere plekken waar mensen bij elkaar komen. Ik denk dat dat een grote fout is."

Bekijk in de onderstaande video de reacties van verschillende voorgangers op het initiatief om kerken te heropenen.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.