darrin patrick
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 mei 2020 door Nienke Alblas

Oprichter Amerikaanse megakerk overlijdt na ongeluk tijdens schietoefeningen

Voorganger Darrin Patrick is afgelopen vrijdag overleden door een schotwond. Hij liep de verwonding op terwijl hij met een vriend schietoefeningen aan het doen was. De voorganger diende in Seacoast Church uit Zuid-Carolina. "Hij was als een geschenk voor ons en we zijn dankbaar voor de tijd die de Heer heeft gegeven", geeft Seacoast aan volgens de Christian Post.

Darrin Patrick richtte de megakerk The Journey op, waar hij na een paar jaar werd ontslagen naar aanleiding van 'diepe langdurige patronen van zonde'. Er werd gesteld dat hij ongepaste gesprekken had gevoerd met twee vrouwen in de gemeente, Patrick bood zijn excuses aan voor de incidenten. Na zijn ontslag begon hij met werken in Seacoast Church. "Darrin was een geliefd lid van de Seacoast-familie, het onderwijsteam en de pastorale werkers. We rouwen om het verlies. Darrin had de gave van onderwijs van het Woord en een hart voor het bemoedigen van andere voorgangers."

Voorganger Robby Gallaty uit Tennessee betoont zijn medeleven: "Darrin was een goede vriend die we aanspoorde om een betere voorganger te zijn. Hij gebruikte zijn eigen ervaring met een burn-out om in mijn leven te waken voor hetzelfde." Ook voorganger J.D. Greear van Summit Church in Noord-Carolina uit zijn meeleven. Op Twitter schrijft hij: "Ik rouw om het verliezen van mijn vriend en mede-voorganger Darrin Patrick. Darrin heeft mij de afgelopen jaren bemoedigd, gesproken in onze kerk en bij mij aan tafel gezeten. Het verdriet van Amie en haar familie moet ondragelijk zijn. We houden van jullie en bidden voor jullie."

Lees het volledige artikel

Reacties

O
Heel erg dit. Maar aan de andere kant denk ik waarom altijd die wapens daar. Al die ellende wat er van komt nu dit weer. Gods woord zegt er ook wat over toch?!
Ik was ooit dienstplichtig militair bij de Luchtmacht in Duitsland. Ik hoorde daar dat bij het wisselen van de wacht, een Uzi machinegeweer op de grond viel en afging, waarbij een collega helaas kwam te overlijden. Later nog veel met wapens gewerkt vanwege mijn werk. Stelling: Je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn met een wapen en je moet het altijd van je af houden (loop in vrije ongevaarlijke richting) Er gebeuren helaas nog steeds teveel ongelukken met wapens. Vaak door routine en het verslappen van voorzichtigheid.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.