knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 mei 2020 door Patrick Simons

EO-coryfeeën missen Gods huis: "Ik wil weer naar de kerk"

De roep om het opnieuw openen van de kerken en het organiseren van diensten wordt steeds luider. Ook EO-coryfeeën als Tijs van den Brink en Andries Knevel roeren zich inmiddels. Beiden lieten afgelopen dagen weten dat wat hen betreft de kerken gewoon weer opengaan.

Van den Brink verbaast zich in zijn column voor EO Visie vooral over het feit dat zo weinig mensen zich inzetten voor het opnieuw openen van kerken. ‘Ik heb de afgelopen maanden lobbyisten voor allerlei sectoren die weer open wilden zien langskomen, maar de kerken zaten daar niet bij. Wat is dat toch? Waarom accepteren wij zo braaf dat we víér maanden niet naar een godshuis kunnen?”

Andries Knevel geeft in zijn column in EO Visie aan weer naar de kerk te willen. “Ik ga ook naar de kerk om het mysterie te vieren. En dat lukt me niet voor het beeldscherm. Of ik dan de verleiding van de gemakzucht niet voel? Zeer zeker. Maar ik ga er niet aan toegeven. Integendeel: Ik wil weer naar de kerk!”

Reacties

K
Waarom accepteren wij zo braaf dat we víér maanden niet naar een godshuis kunnen?”

Omdat Jezus in het midden is waar twee of drie in zijn naam vergaderd zijn? Of omdat wij het belangrijker vinden dat oude en eenzame mensen bezocht kunnen worden, dan dat wij zelf naar de kerk kunnen gaan? Of gewoon omdat wij ons zelf de minste achten? Of omdat wij de gelegenheid aangrijpen solidair te zijn met de vervolgde kerk die helemaal niet op een zondag massaal kunnen samen komen?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.