Duitsland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 mei 2020 door Patrick Simons

Man wurgt medewerker Duitse kerk omdat hij wegens coronamaatregelen niet mag deelnemen aan kerkdienst

In Duitsland zijn de kerken gedeeltelijk weer opengegaan. Dat ging echter lang niet overal even goed. Sterker nog, in Worms leidde het zelfs tot geweld. Een medewerker van de plaatselijke Dom werd namelijk gewurgd door een man die de kerk niet binnen mocht omdat hij zich niet had aangemeld.

Hoewel de kerken nu weer open zijn bij onze oosterburen, gelden er wel strenge regels. Zo dient de 1,5 meter gehandhaafd te worden geldt er een maximum voor het aantal bezoekers van een dienst. Om dit in goede banen te kunnen leiden, besloot de kerk in Worms dat mensen zich vooraf aan moeten melden als ze bij de dienst willen zijn. Een echtpaar had dat echter niet gedaan en werd daarom de toegang tot de dienst geweigerd door een medewerker. De man werd daarop zo boos dat hij de medewerker van de kerk aanviel en probeerde te wurgen.

Gelukkig wist de medewerker van de kerk zich te ontworstelen aan de wurggreep van de man en vervolgens de kerk in te vluchten. Het echtpaar verdween vervolgens en de ingeschakelde politie is nog steeds naar hen op zoek.

Reacties

De kop van dit artikel suggereert een dodelijke afloop.
J
Dit is heel extreem gedrag.

Maar ook in Nederland krijgt een groeiende groep mensen wegens corona-maatregelen een steeds korter lontje. Scheldpartijen en openlijke agressie tegen winkelpersoneel, ook door 60 plussers, maar ook tegen de politie wordt steeds meer 'het nieuwe normaal'. Zeer beschamend!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.