David
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 mei 2020 door Patrick Simons

Jezus en Messi

Heel veel jongens zijn zwaar onder de indruk van voetballer Lionel Messi. Dat geldt ook voor de zoontjes van David de Vos. In zijn wekelijkse videoboodschap maakt hij de vergelijking tussen deze enorm populaire voetballer en de Heere Jezus. Want waar Messi dan misschien de held van veel jongens is, is de Heere Jezus de Held van David: "De helden van vandaag zijn fantastisch maar vergeleken met mijn Jezus is het maar een heel klein beetje van wat Hij heeft gedaan voor de wereld."

“Het is misschien een hele vreemde vergelijking voor jou, want wat heeft een wereldberoemde voetballer nu met onze Heere Jezus te maken? Toch wel een heel klein beetje. Een aantal jaar geleden rond Pasen was ik samen met mijn jongens thuis. Zij zijn, net als heel veel andere jongens op de wereld, enorm onder de indruk van die gigantisch getalenteerde voetballers. Hoe vet is het als je ooit een keer dichtbij kan komen of live in een stadion kan zijn om dat mee te maken en ze te zien voetballen. We zaten ’s avonds bij elkaar en het ging over die enorme talenten van die voetballers en dan met name over Messi.

Toen ze naar bed gingen, realiseerde ik me dat het richting Pasen ging. Ik vond het heel belangrijk om die jongens ook iets van mijn grote Held te laten zien. Ze gingen heel onrustig en ondeugend samen naar bed. Ze hebben alle twee een eigen slaapkamer. Zo nu en dan vragen ze of ze samen mogen slapen en dan wordt het natuurlijk lollen en geiten. Dat was een beetje de atmosfeer die er was. Ik kwam in de slaapkamer, ging zitten en zei: Jongens, ik weet dat Lionel Messi een fantastische held is voor jullie, maar mag ik jullie iets vertellen over mijn Held? Mijn Held is Jezus Christus. Toen was het even stil. “Hoe dan pap? Waarom dan pap? Ik vertelde dat we dit jaar vieren dat meer dan 2000 jaar geleden de Heere Jezus op Goede Vrijdag aan het kruis ging om de zonden van de wereld op zich te nemen. Dat Hij alle dingen die zij en ik verkeerd hadden gedaan en van nog veel meer mensen over de wereld heeft Hij op dat moment gedragen. En daarom is Hij mijn Held.”

“Ik vind Messi fantastisch”, vervolgt De Vos. “Maar ik vind Jezus eigenlijk nog iets gaver. Weet je wat er gebeurde? Het was alsof de tegenwoordigheid van God die slaapkamer binnenkwam. Die kleine mannetjes zaten voor zich uit te staren op de rand van hun bed. Na te denken over de Heere Jezus versus Messi. Het was alsof de tegenwoordigheid van God de kamer vulde en ze zwaar onder de indruk van de Heere Jezus raakten. Ik zei tegen ze: “Jongens, zullen we wat tegen de Heere Jezus zeggen? Want met Messi kun je niet zomaar appen, maar met Jezus kun je altijd praten.” We hebben samen gebeden en het was alsof God er zelf bij was. Ik wil tegen je zeggen: als jij over Jezus vertelt, is het aan Hem om zichzelf te laten zien aan diegenen. Ik wil je uitdagen hetzelfde te doen, gewoon doorgeven aan je kinderen en aan degenen van wie jij houdt. Je hoeft niet bang te zijn dat ze het niet begrijpen. Jezus kan echt wel voor zichzelf opkomen.”

“De helden van vandaag zijn fantastisch maar vergeleken bij mijn Jezus is het maar een heel klein beetje van wat Hij heeft gedaan voor deze wereld. Laten we niet stil zijn en vrijmoedig spreken over wat Jezus gedaan heeft voor onze wereld.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.