bang meisje
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 mei 2020 door Jeffrey Schipper

'Ik ben bang dat ik Jezus verloochen en verwerp'

'Ik bid nu zes weken niet meer en lees zelden de Bijbel meer. Ik voel me geen kind van God. En nu maakt het me bang dat ik Jezus verloochen, verwerp en haat. Ik schaam me hiervoor, omdat ik geloofsbelijdenis heb gedaan. Ook wil ik graag avondmaal vieren, maar nu voel ik me er te schijnheilig voor!', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Ds. A. Kot geeft advies aan de 20-jarige jongedame.

"De Bijbel leert ons dat wij door het geloof in Jezus Christus vergeving van zonden en eeuwig leven ontvangen. Dit geloof is het vertrouwend rusten van het door schuldbesef verslagen hart op het volbrachte werk van Hem. Zo zal de rechtvaardige (de rechtvaardig verklaarde om Jezus’ wil) door of uit het geloof leven. Het ware geloof heeft dus niets in zichzelf maar alles in Christus. Daarom moet een zondaar die naar zichzelf kijkt wel alle moed verliezen", onderstreept de predikant.

Wat zie ik dus als ik naar mijzelf kijk? Zonde en schuld, verlorenheid en ellende. Wat gevoel ik dan? Dat ik midden in de dood lig en niets heb om voor God te kunnen bestaan. Dat zelfs mijn beste werken met zonde bevlekt zijn en verzoening behoeven. Maar daar middenin staat het evangelie van Gods genade: wie op Christus ziet door het geloof zal behouden worden. Wie in Hem gelooft zal leven, al ware hij ook gestorven. Dat geloof gaat dikwijls tegen ons gevoel in. (...) Nochtans: God houdt getrouw Zijn Woord. Zijn beloften falen niet.

Wat is de beste weg tot de gevoelige verzekering dat het tussen God en mijn ziel in orde is? Dat is het leven door het geloof. (...) Dat is tot Jezus gaan. Hem vertrouwen. Hem volgen. Zien op Hem. Wachten op Hem", aldus de dominee van de Vrije Hervormde Gemeente te Huizen.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events