Nienke Alblas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

08 mei 2020 door Nienke Alblas

Creativiteit laat ons meer ontdekken over hoe God ons geschapen heeft

We zijn gemaakt naar het evenbeeld van God de Schepper. Als ik kijk naar de wereld, de natuur en de verschillende mensen om mij heen dan dringt steeds weer tot mij door dat God zo onwijs creatief is. En wij zijn volgens Genesis gemaakt naar zijn evenbeeld! Vol creativiteit.

In het Engels kennen we het woord 'Creator' voor 'Schepper'. Dit woord lijkt sterk op ons woord voor creatieveling. In het Nederlands wordt een creatieveling vaak gezien als een artistiek of een kunstig type, iemand met talent. Eigenlijk is dit helemaal niet de betekenis van het woord. Een creatieveling, creator, is iemand die dingen kan maken, uitvinden en laten groeien. Op welke manier ben jij creatief?

Door creatief bezig te zijn ontdekken we steeds meer van de aard die God in ons heeft gelegd. Je hoeft dus niet goed te kunnen schrijven, tekenen of zingen om creatief te zijn. Je kan bijvoorbeeld creatief zijn als ouders wanneer je nieuwe manieren zoekt om je kind dingen te leren over geduld en vriendelijkheid. Je bent creatief wanneer je in de gemeente helpt in de groei, geestelijk of praktisch. Je bent creatief wanneer je een medicijn vindt in een laboratorium. IEDEREEN is gemaakt om creatief te zijn, op zijn eigen unieke manier, omdat onze creatieve God jou geschapen heeft naar Zijn beeld.

View this post on Instagram

We zijn gemaakt naar het evenbeeld van God de Schepper. Als ik kijk naar de wereld, de natuur en de verschillende mensen om mij heen dan dringt steeds weer tot mij door dat God zó onwijs creatief is. En wij zijn volgens Genesis gemaakt naar zijn evenbeeld! Wat gaaf.⁠ ⁠ In het Engels kennen we het woord 'Creator' voor 'Schepper'. Dit woord lijkt sterk op ons woord voor creatieveling. In het Nederlands wordt een creatieveling vaak gezien als een artistiek of een kunstig type, iemand met talent. Eigenlijk is dit helemaal niet de betekenis van het woord. Een creatieveling, creator, is iemand die dingen kan maken, uitvinden en laten groeien. Op welke manier ben jij creatief?⁠ ⁠ Door creatief bezig te zijn ontdekken we steeds meer van de aard die God in ons heeft gelegd. Je hoeft dus niet goed te kunnen schrijven, tekenen of zingen om creatief te zijn. Je kan bijvoorbeeld creatief zijn als ouders wanneer je nieuwe manieren zoekt om je kind dingen te leren over geduld en vriendelijkheid. Je bent creatief wanneer je in de gemeente helpt in de groei, geestelijk of praktisch. Je bent creatief wanneer je een medicijn vindt in een laboratorium. IEDEREEN is gemaakt om creatief te zijn, op zijn eigen unieke manier, omdat onze creatieve God jou geschapen heeft naar Zijn beeld.⁠ ⁠ .⁠ .⁠ .⁠ ⁠ @nienkealblas is schrijfster voor CIP en hoopt door middel van woorden mensen te inspireren in hun relatie met God.⁠ ⁠ .⁠ .⁠ .⁠ ⁠ #cip #nieuws #god #christenen #bijbel #christelijk #christendom #cipnieuws #inspiratie #geloven #amen #dichtersvaninstagram #liefsnienk

A post shared by CIP.nl (@cip.nl) on

Elke week schrijft ons redactielid Nienke een stuk over het geloof op Instagram in de #liefnienk rubriek. Volg @CIP.nl voor meer inspirerende verhalen!

Afbeelding: Studio byLiek.


Liefs Nienke
- Corona-moeheid en 'de tweede golf': "Papa, ik wil niet meer"
- Herken jij Gods stem als Hij tegen je spreekt?
- "God houdt van jou met je zonden, maar Hij houdt niet van jouw zonden"
- Als je een brief ontvangt, neem je dan óók maar een deel serieus?
- "Geloof niet in jezelf, geloof in Jezus"
Meer over Liefs Nienke »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen