Wim Hoogendijk Studio Hebron
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 mei 2020 door Nienke Alblas

3 onmisbare handvatten voor gebed in crisistijd

Vaak weten we niet wat we moeten bidden of hoe we moeten bidden. Wim Hoogendijk geeft in Studio Hebron antwoord op veelgestelde vragen over bidden, in het bijzonder in deze crisistijd. "Ik heb ook heel veel strijd met opstaan en bidden aan het begin van mijn dag", geeft Hoogendijk aan. Vanuit zijn eigen ervaring geeft hij drie tips om je gebedsleven 'aan te pakken'.

Een actieve houding is een van de belangrijke ingrediënten van gebed, vertelt Hoogendijk. "Ik ben gaan wandelen in de ochtend, want lopend val je niet in slaap. Gebed gaat uiteindelijk van God uit. Het is Gods Geest die ons aanmoedigt om te bidden. Ga iets doen waardoor je je gedachten op God kan richten. Ik zeg dan tegen God: 'De komende twee uur heb ik niets op de planning, deze tijd is voor U. Ik weet niet hoe ik het in moet vullen, dus help me.'"

Gebed kan soms onzeker, zinloos en oncomfortabel aanvoelen volgens Hoogendijk. "Als we gebeden hebben kunnen we ons soms uitgeput voelen of ons afvragen wat het heeft bijgedragen, maar vergeet niet dat als alle soldaten zeggen dat hun strijd aan het front overbodig is, de vijand zich op zal dringen." Het is dus van belang om door te zetten, juist in crisistijd. Door samen de strijd te voeren tegen de machten kan je het koninkrijk van God opbouwen. "Dus maak tijd voor gebed, zorg voor een actieve houding en neem een positie aan in de strijd."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.