samaritan's purse
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 mei 2020 door Nienke Alblas

Politicus eist vertrek christelijke hulporganisatie in New York: "Deze openlijke vijandigheid richting christenen is ongelooflijk"

Christelijke hulporganisatie Samaritan's Purse heeft honderden corona patiënten in New York geholpen in het pop-up ziekenhuis in Central Park. Politicus Corey Johnson eist dat de hulporganisatie het park verlaat, wegens hun conservatieve visie op homoseksualiteit meldt de Christian Post. "Het is tijd dat Samaritan's Purse New York verlaat", schrijft Johnson op Twitter.

Johnson geeft aan dat hij zich bewust is van de zware strijd tegen het coronavirus, maar stelt dat de hulp van de organisatie niet meer nodig noch welkom is. De politicus is open over zijn eigen homoseksuele geaardheid. "We kunnen niet een groep toelaten in deze stad die mensen van de LGBTI gemeenschap als 'verwerpelijk' en 'immoreel' bestempelt." Volgens Johnson zegt de leider van Samaritan's Purse, Franklin Graham, dat homoseksuele christenen de vijand zijn en een belediging zijn richting God. De politicus is het hier niet mee eens. Wegens de tegenstrijdige ideeën over homoseksualiteit moet Samaritan's Purse van Johnson weggestuurd worden uit New York.

Discriminatie van christenen
Franklin Graham reageert op Johnson dat zij geen patiënten discrimineren en iedereen een gelijke behandeling geven in het pop-up ziekenhuis. De werknemers van het ziekenhuis moeten de geloofsbelijdenis met de visie van Samaritan's Purse onderschrijven. "Dit hebben we echter nooit van patiënten gevraagd", aldus Graham. "Met andere woorden, als een religieuze hulporganisatie, willen we personeel in dienst hebben die hetzelfde staat in het geloof. We bieden hulp aan iedereen en discrimineren niet wie we dienen. We hebben miljoenen aan medische hulp, voedselvoorziening en noodopvang geboden. Ons christelijk geloof draagt ons op om, net als de Bijbelse Samaritaan, iedereen te dienen, ongeacht hun geloof of achtergrond."

"Deze openlijke vijandigheid richting het christendom is ongelooflijk. Christenen hebben altijd geloofd dat het huwelijk een verbond is tussen een man en een vrouw en dat alle seksuele relaties buiten het huwelijk immoreel zijn. Dit is niet een gebruikelijke kijk op seksualiteit in het Westen, maar het is niets nieuws onder christenen in de afgelopen tweeduizend jaar", tweet Denny Burk, professor theologie op Boyce College uit Louisville. "Wat wel nieuw is, is het feit dat christenen niet meer welkom zijn om te wonen, te werken en hun geloof te praktiseren in de grootste stad van Amerika."

Bron afbeelding: Samaritan's Purse

Lees het volledige artikel

Reacties

J
Geloofsvervolging in de westerse wereld gaat steeds meer realiteit worden. Het begint met weigeren van die nare christenen. Christenen zullen moeten kiezen voor standvastigheid én vijandschap van deze wereld of aanpasgedrag met goedkeuring van een wereld die steeds meer verkiest te leven zonder God, zelfs in coronatijd.
S
Hoezo 'politicus'? Hij is gewoon van de Democraten. Juist door dit aan te geven kunnen christenen in Nederland het stemgedrag van Amerikaanse christenen beter volgen, zonder het er perse mee eens te zijn.
K
Lekkere vent. Liever dat iemand dood gaat, dan dat die wordt behandelt door een arts met een afwijkende mening.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.