rute
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 mei 2020 door Patrick Simons

Kerkdiensten tot 100 personen toegestaan per 1 juli

Langzaam maar zeker lijkt Nederland terrein te winnen in de strijd tegen het coronavirus. Het leidt er onder andere toe dat de maatregelen steeds verder versoepeld worden. Vandaag maakte premier Rutte tijdens een persconferentie tal van versoepelingen bekend. Zo gaan vanaf 1 juni tal van gelegenheden, waaronder terrassen en restaurants, weer open. De kerken moeten nog een maandje langer wachten voordat er daadwerkelijk iets verandert en er kerkdiensten voor meer personen mogen worden georganiseerd. 

De minister-president maakte samen met minister Hugo de Jonge (VWS) bekend dat de maatregelen stap voor stap versoepeld gaan worden. Dat begint volgende week al. Contactberoepen zoals kappers mogen dan hun werk weer gaan uitvoeren. Verder mogen ook volwassenen dan weer buiten gaan sporten, al dient er wel 1,5 meter afstand gehouden te worden. Contactsporten zijn dus nog niet toegestaan. Vanaf 1 juli gaat er nog veel meer open. Denk daarbij aan terrassen, bioscopen, cafés en restaurants. Ook musea gaan dan weer open. Wel geldt een aantal strikte voorwaarden zoals 1,5 meter afstand houden en een maximum voor 30 man. Eigenlijk gold voor kerkdiensten en andere religieuze samenkomsten deze regel al, vanwege een uitzonderingspositie.

Wanneer alles goed gaat, wil men vanaf 1 juli nog meer gaan versoepelen. Dan komt er ook direct voordeel voor de kerkdiensten. Vanaf die datum geldt er namelijk een maximum van 100 man voor religieuze samenkomsten, maar ook voor veel andere gelegenheden. Dat betekent concreet dat heel veel kerkdiensten dan gewoon weer kunnen worden georganiseerd. Voor kerken met meer leden zijn tal van andere opties zoals het houden van meerdere diensten of om de beurt diensten bezoeken. Het belangrijkste nieuws lijkt te zijn dat er vanaf 1 juli weer kerkdiensten tot maximaal 100 man georganiseerd kunnen worden. Deze regel geldt ook voor begrafenissen en bruiloften.

Bovenstaande video is afkomstig van Geloofstoerusting.

Reacties

J
Wow geweldig ze mogen open op 1.5 meter afstand werker wat niet werkt en ze toch hun onderneming moeten opzeggen . Mensen christenen zijn zo blij maar beseffen niet dat er niks is veranderd. Als men weer naar de kerk mag en 1.5 afstand moet houden en geen handen schudden of een knuffel en misschien ook nog eens mondkapjes . Nou dan blijf ik wel thuis wat dit is geen doen en nog steeds een belachelijke leugen wat ze je voorgeschoteld hebben . Genoeg bewijs dat het niet nodig is maar ja dan moet je wel gaan onderzoeken naar de echte waarheid

H
We worden bedrogen! Virussen kun je in feite alleen 'overwinnen' door een krachtig immuunsysteem. Dit systeem ontwikkel je, onderhoud je en stimuleer je door onderling contact, door het aanraken van alles wat los en vast zit, door naar buiten te gaan, door in de zon te zijn.Wat moet je dus vooral niet doen? Thuisblijven, 1.5 meter afstand houden, extreme hygiënemaatregelen nemen en mondkapjes opdoen. Wetenschappers en politici weten dit of horen dit te weten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.