Livestream
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET CvI

 

Livestreams met sprekers slaan aan: "Mensen zijn blij dat ze programma’s gepresenteerd krijgen en zinvolle dingen leren”

Als wij niet het land in kunnen, dan komt het land maar naar ons, dachten ze bij Christenen voor Israël. Het resultaat is een dagelijkse livestream met lezingen van onder meer Gert-Jan Segers, Kees van der Staaij, Oscar Lohuis en ds. Willem Glashouwer. “Want mensen zijn op zoek naar verdieping en duiding”, zegt hoofd media en communicatie Sara van Oordt. “Niet alleen over de impact en betekenis van corona zelf, maar vooral over de tijd waarin we leven, vanuit Bijbels perspectief.” 

Christenen voor Israël stelt zich ten doel christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Zij doet dit door het geven van betrouwbare informatie over Israël.

In het hoogseizoen plant de organisatie normaal gesproken wel 10 tot 15 lezingen per week, die door de coronacrisis allemaal gecanceld zijn. Een reden voor de stichting om niet bij de pakken neer te zitten, maar creatief te zijn. Een link met het coronavirus wordt niet gezocht, zegt Van Oordt. “Maar we schuwen het ook niet. De eerste lezing van ds. Willem Glashouwer werd juist heel goed bekeken, hij had het relatief aan het begin van de uitbraak van het virus over de connectie van het virus met de tekenen van de tijd.” Allerlei thema’s passeren de revue: de Bijbelse feesten, de Hebreeuwse taal of de geschiedenis van christelijk antisemitisme. 

Abonnee-aantal verdubbeld
Dat mensen op de livestreams zitten te wachten, is wel duidelijk. De stichting krijgt dagelijks reacties en trekt een nieuw publiek: “Iemand zei: ik ben nog nooit op een avond van Christenen voor Israël geweest, maar dit doe ik wel. Wellicht dat we het op minder frequentere basis ook na de coronacrisis door laten gaan. Er is een harde kern die elke avond kijkt en ook veel mensen die kiezen naar welke lezing ze kijken.” Het aantal abonnees van het YouTube-kanaal van de stichting is dan ook verdubbeld.

"Henk Binnendijk spreekt over ‘Op weg naar de hemel door de tabernakel’

Er wachten nog veel mooie lezingen, waarvan er twee extra speciaal zijn: op 14 mei is het precies 72 jaar geleden dat de staat Israël gesticht werd. Ds. Willem Glashouwer zal samen met muzikanten en andere sprekers live het verhaal van de oprichting van de staat Israël vertellen. En op de avond voor Hemelvaart, op 20 mei, spreekt Henk Binnendijk over ‘Op weg naar de hemel door de tabernakel’. 

“Mensen zijn blij dat ze programma’s gepresenteerd krijgen en zinvolle dingen leren”

Lovende kritieken
Kijkers kunnen live vragen stellen op het YouTube-kanaal en zo toch bijdragen aan de avond. “Een enorme aanvulling, zoals bij de livestream met Gert-Jan Segers.” Die hield een basic-lezing over zijn relatie met Israël, terwijl kijkersvragen ervoor zorgen dat hij specifieker op een thema in kan gaan. “Het verveelt ook niet, elke dag een lezing over Israël.” Vooralsnog ontvangt de stichting dan ook louter lovende kritieken: “Mensen zijn blij dat ze programma’s gepresenteerd krijgen en zinvolle dingen leren.” 

De livestream van Christenen voor Israël is doordeweeks dagelijks om 19.30 uur te bekijken. Op zaterdagavond wordt om 19.30 uur een Bijbelstudieserie uitgezonden ‘Verbonden met Israël’. Meer informatie op cvi.nl/livestream

Kijk hier voor het YouTube-kanaal van Christenen voor Israël

Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.