GOD TV Ward Simpson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 mei 2020 door Nienke Alblas

Israëlische tv-zender bedreigd met sluiting vanwege evangelisatie

Het christelijke kanaal op de Israëlische televisie, GOD TV, wordt bedreigd met sluiting. Nadat CEO Ward Simpson een contract een zevenjarig contract sloot met het HOT-kabelnetwerk, kreeg hij te horen dat de vergunning voor het verkondigen van het evangelie op de Israëlische televisie wordt ingetrokken. De Christian Post geeft aan dat de inhoud van de zender in strijd is met de Israëlische wetgeving die evangelisatie onder minderjarigen zonder ouderlijke toestemming verbiedt.

Het is in Israël verboden om iemand onder de achttien jaar te bekeren zonder de toestemming van hun ouders. Op basis van dit argument, mag de evangelische zender geen missionaire activiteiten ondernemen. Het is echter juist de missie van de evangelische zender om mensen te bereiken met het goede nieuws van Jezus. De missie van GOD TV is geestelijke toerusting voor christenen, Israël bereiken met het evangelie en een opwekking teweegbrengen in het Midden-Oosten.

De onderstaande video licht de visie van Ward Simpson en GOD TV toe

De voorzitter van de toezichtsraad van de Israëlische televisie Asher Biton legde aan een Israëlische krant uit dat de vergunning van GOD TV in strijd is met de wetgeving. "Volgens onze richtlijnen is het prima om religieuze programma's uit te zenden, maar het is verboden om materiaal uit te zenden dat potentieel mensen beïnvloedt tot bekering, met name jonge beïnvloedbare kijkers." Biton geeft aan dat ze niet meteen overgaan tot het verbannen van GOD TV van de kabel, omdat ze niet te snel willen oordelen over de aard van de zender.


Israel
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
- Henk kreeg oog voor Palestijnse christenen: "Israël is geen klein duimpje meer"
- "Christenen met liefde voor Israël zijn te vaak blind voor onrecht"
- Ds. Henk Poot: "Jezus was geen breekpunt voor de joden"
Meer over Israel »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.