fulani nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 mei 2020 door Nienke Alblas

Radicale moslims in Nigeria slaan christen het ziekenhuis in

Islamitische Fulani-herders bedreigen christenen en andersgelovigen door heel Nigeria. De nomadenstam trekt het land door en laat een spoor van terreur achter zich. Eind april werd christen Yusuf Pam in de Plateau streek in Nigeria aangevallen, schrijft de Christian Post. "Toen de herdersstam ons aanhield hadden ze stokken, machetes en geweren bij zich", vertelt Pam vanuit zijn ziekenhuisbed. "Ze hebben mij meerdere keren in mijn hoofd gesneden."

Pam en zijn vrouw Jamai Yusuf waren onderweg naar huis toen de Fulaniherders hen tegenhielden. De extremisten sloegen op het echtpaar in met stokken en messen. Pam raakte zwaar gewond, maar gelukkig kon zijn vrouw Jamai ontsnappen met slechts een paar snijwonden en blauwe plekken. "Ik dacht dat mijn man dood was", zegt Jamai. Nadat ze in een nabijgelegen dorp hulp had gehaald, kwam ze terug bij haar man die bewusteloos in een plas van zijn eigen bloed lag. Samen met de dorpelingen bracht Jamai haar man naar het lokale ziekenhuis.

"Ik dacht dat mijn man dood was"

Het is niet de eerste keer dat Pam en Jamai te maken hebben met de aanvallen van de moslimextremisten. De herders vielen hun dorp vijf jaar geleden aan. Sindsdien woont het echtpaar in een noodopvang. Honderden christenen in Nigeria hebben te maken met aanvallen van de extremisten. Naar schatting zijn er in de afgelopen vijf jaar meer dan elfduizend christenen vermoord door de nomadenstam. Miljoenen inwoners van Nigeria hebben geen thuis meer door overvallen door moslimextremisten van Boko Haram in het noordoosten en Fulani's in andere regio's. Nigeria staat op plek 12 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Christenen moeten van Indiase politie Jezus aan het kruis imiteren terwijl ze worden bespot en mishandeld
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Radicale moslims ontvoeren christelijk bruidspaar en doden 12 mensen tijdens huwelijksdienst
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.