Henkie Show
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 mei 2020 door Matthijs Vlaardingerbroek

Ik heb een droom: een nieuwe kinderbijbel op YouTube

Toen een aantal weken geleden de kerken en basisscholen sloten, ben ik gelijk met de Henkie Show begonnen. Elke dag een leuk online programma met een Bijbelverhaal en allemaal poppen die hierop reageren. Duizenden kinderen kijken hier dagelijks met plezier naar en leren tegelijkertijd veel over de Bijbel.

Persoonlijk heb ik de afgelopen weken ook veel plezier beleefd aan het maken van deze shows en ook alle reacties hierop. Het doet mij een beetje denken aan mijn favoriete moment van de dag, toen mijn kinderen nog klein waren.

Voor mij was dat dit toen het samen voorlezen in bed…

De kinderen die warm onder hun dekbedden lagen. Ik die op de rand van het bed met een kinderbijbel of ander boek zat. Het nachtlampje aan en dat 'magische' moment waarin wij onszelf even verloren in een mooi verhaal vlak voor het slapen gaan.

Ik mis het soms en kijk uit naar het moment dat ik dit als opa weer mag doen. Maar ik denk dat ik daar nog wel even op moet wachten!

YouTube is dé plek waar heel veel kinderen uren doorbrengen om allemaal van die leuke filmpjes te bekijken.

Mijn twee kinderen zijn nu volwassen, maar wat hebben we veel leuke kinderboeken en met name ook de kinderbijbel aan hen voorgelezen. Misschien herken je het wel? Die vijf of tien minuten voor het slapen gaan, waarin je ze een mooi verhaal uit de Bijbel voorleest en hen iets kostbaars over de Here God kunt mee geven.

Eigenlijk gun je elk kind deze ervaring. Maar helaas is de werkelijkheid voor heel veel kinderen zo anders.

Kinderen zijn niet meer bekend met de verhalen uit de Bijbel
Heel veel kinderen in ons land zijn helemaal niet meer bekend met de verhalen uit de Bijbel. Er is niemand die hen voorleest uit de kinderbijbel. En ze kennen de verhalen ook niet meer. Behalve misschien iets over een stal met kerst is de Bijbel een onbekend boek voor hen geworden.

Geen kinderbijbel in huis, geen ouders of een opa of oma die hen voorlezen, geen deel zijn van een kerk…

Een hele nieuwe vorm van kinderbijbel op YouTube
Maar er is één plek waar deze kinderen wel vaak komen en dat is YouTube. YouTube is dé plek waar heel veel kinderen uren doorbrengen om allemaal van die leuke filmpjes te bekijken.

Stel nou voor dat er nu op YouTube iemand is, die hen al deze mooie verhalen uit de Bijbel wel vertelt. Eigenlijk hetzelfde als het voorlezen ’s avonds in bed, maar dan via een hele nieuwe vorm van kinderbijbel.


Het is mijn droom om in de komende jaren een hele nieuwe vorm van kinderbijbel te creëren.

Het is mijn droom om in de komende jaren een hele nieuwe vorm van kinderbijbel te creëren. Niet een kinderbijbel met bladzijden en mooie plaatjes, maar een kinderbijbel met video’s en leuke poppen. Een nieuwe vorm van kinderbijbel op YouTube…

Meer dan 300 Bijbelverhalen
Met jullie hulp wil ik in de komende zes jaar meer dan 300 van deze meest bekende Bijbelverhalen en belangrijkste Bijbelgedeeltes gaan vertellen in de vorm van een nieuwe Henkie Show aflevering op YouTube.

Een nieuwe kinderbijbel creëren in de vorm van honderden Henkie Shows, zodat kerken, scholen en vooral kinderen thuis op een eigentijdse manier bekend kunnen raken met de verhalen en de boodschap in de Bijbel.

Deze droom vervullen lukt mij niet in mijn eentje. Dit gaat mij namelijk zoveel tijd kosten, dat ik als ZZP’er andere betaalde werkzaamheden zal moeten laten vallen om mij hierop te kunnen richten. Dit wil ik heel graag doen, maar daar heb ik de hulp van partners bij nodig.

Ik ben op zoek naar mensen wiens kinderen nu al genieten van de Henkie Show en die dit plezier en deze boodschap ook aan al die duizenden kinderen zonder kinderbijbel gunnen.


Deze droom vervullen lukt mij niet in mijn eentje.

Partners die onze missie en deze droom voor één jaar maandelijks willen ondersteunen. Het gaat maar om een ondersteuning van één jaar. Hierna hoop ik dat de Henkie Show zelf financierend kan zijn.

De Henkie Club
Ik noem deze ondersteuning de Henkie Club. Een club waarin ik je natuurlijk ook iets wil teruggeven als blijk van dank.

Voor partners die ons maandelijks voor een jaar willen ondersteunen, hebben we thuis een leuk welkomstpakket gemaakt met mooie postkaarten van de diverse poppen uit de Henkie Show. Voor elk kind is er een pakketje met verschillende stickers van de poppen en een leuke deurhanger. Ook krijg je dan toegang tot het online Henkie Club magazine met leuke interviews met Ratje en Walter, twee mooie posters en veel meer.

Daarnaast maak je als gezin elke maand kans op een gepersonaliseerde video van je favoriete pop. Elke maand verloten wij vijf video's onder alle Henkie Club leden. Voor deze gepersonaliseerde video kan je kiezen uit de poppen Henkie, Walter en Ratje. Met de door jou verstrekte informatie maken wij dan een persoonlijke video van een aantal minuten voor jullie kinderen thuis. Leuk voor een verjaardag van een van je kinderen of gewoon als verrassing.

Zou je ons willen ondersteunen voor een jaar?
Mag ik je vragen of je zou willen overwegen om deel te worden van de Henkie Club en deze droom van een hele nieuwe vorm van kinderbijbel op YouTube waar te maken? Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.