mondkapje
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 mei 2020 door Patrick Simons

Standbeeld 'Christus de Verlosser' draagt mondkapje

Opnieuw is het standbeeld ‘Christus de Verlosser’ in Rio de Janeiro ingezet in de strijd tegen het coronavirus. Dit keer besloten de autoriteiten om een mondkapje op het beeld te projecteren. Op deze manier wil men inwoners aanmoedigen om een mondkapje te dragen. Dat blijkt uit beelden die op social media circuleren.

Het coronavirus heeft ook in Brazilië behoorlijk hard toegeslagen. Er zijn meer dan 100.000 geregistreerde besmettingen in het land. Ruim zevenduizend mensen overleden aan het virus. De projectie van het mondkapje op het standbeeld wordt vergezeld van een hashtag die vrij vertaald ‘mondkapjes redden leven’ betekent.

Het is niet de eerste keer dat het wereldberoemde standbeeld tijdens de coronacrisis wordt ingezet. Eerder werd het al gebruikt om de landen die getroffen waren sterkte te wensen. Ook besloot men tijdens Pasen om een ‘Christus de Verlosser’ door middel van een lichtprojectie te verkleden als dokter. Dit om alle medici wereldwijd een hart onder de riem te steken. Aan de voet van het standbeeld werd destijds ook een mis gevierd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.