kerk syrie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2020 door Nienke Alblas

Islamitsche terroristen vernielen gebouwen van christenen in Syrië

Een Syrisch-islamitische rebellengroep Jizya heeft verschillende christelijke gebouwen vernield en christelijke eigendommen ingenomen. De hulporganisatie Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) komt op voor de rechten van Syrische christenen. "De christenen in de provincie Idlib lopen tegen onrecht en jihadisme aan. Islamitische rebellen passen op gewelddadige manier de sharia-wetgeving toe op verschillende andere religies in het gebied", vertelt de organisatie tegenover de Christian Post.

SOHR waarschuwt voor de sterke positie van Jizya door de goede banden die zij in het verleden hadden met terreurgroep IS. Jizya dwingt christenen om hun geloof te verloochenen en hun huizen te verlaten. "In eerste instantie zijn christenen een risicogroep wanneer vijandige groepen de politieke overhand hebben op de plaats waar ze wonen", geeft hulporganisatie Open Doors aan.

Syrië staat op plek 11 op de internationale Ranglijst Christenvervolging. "In gebieden waar islamitische terreurgroepen de macht overnemen, worden kerken en christelijke eigendommen vernietigd. Veel van deze gebouwen kunnen lastig worden hersteld, ook als de wederopbouw wereldwijd wordt gesteund."

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.