bidden kruis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 mei 2020 door Jeffrey Schipper

'Ik voel geen berouw over mijn zonde, mijn gevoel is weg'

'Eerst was ik zo blij, het kon ook voor mij! En toen bad ik met nog een ‘soort’ vreugde en las ik graag in de Bijbel. Maar nu moet ik bidden: HEERE, ik wil U niet kennen. Ik vind dit erg moeilijk, omdat berouw over mijn zonden dan ook niet meer zo erg is als eerst. Ik haal nu eerder mijn schouders op. (...) Ik wil God wel kennen. Maar hoe weet ik of dat echt is of was?', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Je bent op zoek naar zekerheid. Je probeert deze te vinden door naar binnen te kijken, door je innerlijk te onderzoeken: je gevoel is weg", constateert ds. W. Pieters. "Waarom zoek je zekerheid in het verleden? Waarom zoek je zekerheid in jezelf? Zoek je zekerheid bij de Heere, in Zijn Woord. Hoe? Door gehoor te geven aan Zijn bevelwoorden en beloftewoorden. Welke?"

De hersteld hervormde predikant zet een aantal Bijbelteksten op een rijtje.

  • “Kom hierheen, tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven” (Mattheüs 11:28).
  • “O alle dorstigen, kom tot de wateren, en u, die geen geld hebt, kom, koop en eet, ja kom, koop zonder geld, en zonder prijs, wijn en melk” (Jesaja 55:1).
  • “Laat ons dan met vrijmoedigheid toegaan tot de troon der genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden, om geholpen te worden ter bekwame (op de goede) tijd” (Hebreeën 4:16).
  • En Paulus en Silas zeiden tegen de cipier: “Geloof in de Heere Jezus Christus, en u zult zalig worden” (Handelingen 16:31).
  • De Geest en de Bruid zeggen: “Kom!” En laat die het hoort, zeggen: “Kom!” En laat die dorst heeft, komen; en die wil, laat die het water des levens nemen om niet (Openbaring 22:17).

Pieters: "Luister: als jij je aan Hem toevertrouwt, mét of zonder verlangen en gevoel en berouw en ernst en oprechtheid, enz., Hem smekend om verlangen en gevoel en berouw en ernst en oprechtheid, enz., dan...? Nou, wat denk je? Zou het bij Hem dan tegenvallen of niet?"

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.