homohuwelijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2020 door ANP

Emeritus paus spreekt zich in biografie uit tegen homohuweljik en abortus

Vandaag verschijnt de biografie van emeritus paus Benedictus XVI. In het boek neemt de Duitse Joseph Ratzinger allesbehalve een blad voor de mond. Hij spreekt zich onder meer uit tegen het homohuwelijk en abortus.

In het boek stelt de emeritus paus dat de samenleving steeds meer antichristelijk wordt. Dat is volgens hem onder andere te zien aan hoe we met homoseksualiteit omgaan. “Honderd jaar geleden zou iedereen het absurd hebben gevonden om over het homoseksuele huwelijk te spreken. Tegenwoordig worden degenen die hier tegen zijn sociaal geëxcommuniceerd. Hetzelfde geldt voor abortus en voor de productie van mensen in het labarotorium.”

In het boek, geschreven door Peter Seewald, stelt de emeritus paus dan ook dat de grootste bedreiging voor de kerk een “wereldwijde dictatuur van schijnbaar humanistische ideologieën” is.

Reacties

l
Deze man durft uit te spreken wat wij als christen altijd behoren te vinden.

J
Helaas gaan veel christenen mee in de regenboogvlag-ideologie.

Ze willen zo graag geaccepteerd blijven door de niet-christelijke wereld.

De regenboog werd voor het eerst zichtbaar in de tijd van Noach. De Bijbel beschrijft hem als een rechtvaardig, oprecht man onder zijn tijdgenoten en dat Noach wandelde met God. Gen. 6:9. Spot en hoon bleven Noach niet bespaard. Wij kunnen ook in deze tijd veel leren van Noach! En abortus wordt steeds meer een 'mensenrecht'. De omgekeerde wereld!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.