Ds. B. van der Heiden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 mei 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. B. van der Heiden (74) na ernstig ziekbed overleden

Op vrijdag 1 mei is ds. B. van der Heiden op 74-jarige leeftijd overleden. Eind vorig jaar werd bij de gereformeerde gemeente-predikant een agressieve vorm van een hersentumor geconstateerd. 'Na een ziekbed van circa vijf maanden mocht hij vanmorgen ingaan in de vreugde zijn 's Heeren', meldt GerGeminfo.nl.

In januari 2020 werd tijdens een kerkdienst in de gereformeerde gemeente van Alblasserdam, waar Van der Heiden van 2000 tot 2017 voorganger was, zijn afscheidsbrief voorgelezen. "Mijn aardse huis wordt afgebroken en mijn gedachten gaan achteruit", zei de predikant destijds. "Nu het nog kan wil ik jullie zeggen dat de Heere goed is en mij ondersteunt en sterkt."

De GerGem-predikant maakte duidelijk dat de Heere hem heeft bemoedigd met Efeze 2:1-6. "Ik mag geloven dat ik niet alleen Zijn knecht mag zijn, maar ook Zijn kind. Een onbegrijpelijk wonder van goddelijke barmhartigheid en grote liefde! Uit genade zalig geworden door het geloof. Dat is een gave van God. God zij dank!

God heeft zelfs Zijn Zoon gezonden en Hij heeft alles gedaan wat ik in der eeuwigheid niet meer goed kan maken. Hij heeft zelfs de volle toorn van God gedragen om mij te verlossen van het grootste kwaad: de zonde. Wat een onbegrijpelijk wonder! Erfgenamen van Adam kunnen efgenamen worden van God. Uit genade."

In 1979 werd Van der Heiden toegelaten tot de opleiding aan de Theologische School te Rotterdam. Na een opleiding van vier jaar werd hij in 1983 beroepbaar gesteld en leidde de weg naar Woerden, waar Van der Heiden als predikant werd bevestigd. Later was de dominee actief in Hardinxveld-Giessendam (1988), Kampen (1996) en Alblasserdam (2000). In 2017 ging Van der Heiden met emeritaat.

Lees ook: Ds. B. van der Heiden gaat binnenkort sterven: "God heeft mij duidelijk gemaakt dat mijn werk klaar is".

Reacties

J
Ds vd Heiden is vrijdag in de vrede van Christus ontslapen.

Al enige dagen was contact met hem niet meer mogelijk.

De achterliggende maanden gingen zijn gedachten door de tumoren in zijn hoofd steeds verder achteruit. Als fam waren wij getuige van het heerlijke werk van de Heilige Geest in zijn hart.

Het verlangen dat hij telkens uitsprak naar de ontmoeting met zijn Zaligmaker,was ontroerend!

Wat hebben wij ons verwonderd over zoveel rust en zekerheid, die hij had, straks Thuis te mogen komen. Bas wist goed dat zijn einde nabij was.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.