Bart Hesseling
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 mei 2020 door Geerten van Breugel

The God Story wil mensen in aanraking brengen met het evangelie: "Pas als je Jezus kent, ken je Zijn liefde"

"Om ons heen zien we een hele generatie opgroeien die geen idee heeft wie Jezus is", zegt Bart Hesseling, van het project 'The God Story'. En daarom willen ze mensen in verbinding brengen met Gods boodschap, maar ook de kerk helpen met hen in aanraking te komen. 7 vragen aan de oprichter van dit mooie project.

Mensen van nu connecten met Jezus. Wat betekent dat voor jou?
"We zien dat in onze geseculariseerde samenleving veel mensen op zoek zijn naar bevestiging in wie ze zijn. Ten diepste is dat een verwijzing naar het los zijn van Gods bevestigende liefde. Onze drive is om mensen te verbinden met Jezus. We geloven dat als je je wilt laten verbinden met Hem, de liefde en acceptatie van God je leven kunnen vullen. Dwars door de dood heen. Niet dat alles dan vanzelf gaat, maar er is een vaste grond waar je op staat."

Wat is de oorsprong van ‘The God Story’?
"We zijn gestart onder de vleugels van Jeugd met een Opdracht, waar we nog steeds mee verbonden zijn. Om ons heen zien we zien we een hele generatie opgroeien die geen idee heeft wie Jezus is. Of wat Gods plan van redding voor deze generatie inhoudt. Daar wilden we op inhaken. Enerzijds door mensen, jong en oud, te bereiken met Jezus en Zijn verhaal. Anderzijds door de Kerk toe te rusten om in haar eigen omgeving mensen te bereiken."

Wat is je persoonlijke drijfveer daarvoor?
Als kind ging ik naar een kerk waar de dominee niet echt in Jezus geloofde. Vrijzinnig zeg maar. Toen ik erachter kwam dat Jezus echt was, begon een zoektocht. Onderweg ontdekte ik dat alles om Jezus draait. En dat liefde bestaat, omdat God bestaat. Pas als je Jezus kent, ken je Zijn liefde. Het gevolg was duidelijk: als dat voor mij geldt, dan geldt dat voor iedereen. Vanaf dat moment wist ik dat iedereen het recht heeft te weten wie Jezus is.

Het ziet eruit als een mooi concept. Waarom is het belangrijk dat The God Story bestaat?
Op verschillende vlakken zien we een nood. Veel christenen weten niet hoe ze het evangelie kunnen laten landen bij mensen in hun eigen omgeving. En tegelijk zijn er zoveel mensen die niet weten wie Jezus is. Daarom nemen we zoveel mogelijk kerken in een stad of omgeving mee in een The God Story project. We rusten mensen toe en samen werken we toe naar grote, makkelijk toegankelijke evenementen. Hier krijgen mensen een evangelie presentatie die aansluit op hun eigen situatie. Daarna dragen kerken zorg voor discipelschap.

In deze coronatijd proberen we een gat te vullen als het gaat om toerusting. We hebben een online seminar van onze training ‘Het evangelie in 4 woorden’ opgezet. In drie avonden leren we deelnemers hoe ze in hun eigen omgeving op een ontspannen manier Jezus bekend kunnen maken. En hoe dan discipelen te maken. Zo kunnen we de Kerk in deze tijd blijven helpen."

Jullie zien vaak vrucht van jullie werk. Heb je een voorbeeld?
"We horen weleens dat evangelieverkondiging tijdens grote manifestaties niet meer van deze tijd is. Maar we zien de vrucht. Zo kwam tijdens een van onze campagnes een meisje naar voren tijdens de oproep om Jezus te leren kennen. Een jaar later was iemand aan het evangeliseren in deze omgeving. Hij sprak toevallig dit meisje aan met de vraag of ze Jezus kende. Toen gaf ze aan dat ze vorig jaar bij The God Story Jezus had leren kennen en nu met Hem leefde. Ook horen we van christenen horen we dat ze na de trainingen goede gesprekken hebben over geloof op het werk, op school of op verjaardagen."

Waar zou je de komende jaren met The God Story in willen groeien?"
"We zijn in de beginfase van een project om 10% van een regio de kans te geven Jezus te leren kennen. Dat staat nog in de kinderschoenen, maar we geloven dat dit tot zegen zal zijn voor de Kerk en daarmee ook de regio. We hopen dat dit verder mag groeien. Daarnaast zijn we een coaching traject aan het optuigen om mensen in kleine teams te helpen Jezus bekend te maken. Niet op straat, maar in hun dagelijkse leven. Deze Mission Hubs zijn een makkelijk gereedschap voor kerken om Jezus bekend te maken."

Wat is je droom voor jullie project?
"Hand in hand met de volle breedte van de Kerk zoveel mogelijk mensen bij Jezus zien komen. En dat deze mensen op hun beurt weer hun netwerken gaan bereiken."

Dinsdag 5 mei begint een nieuw onlineseminar over 'Het evangelie in 4 woorden'. Vind hier meer info!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.