Els Gouman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET INTIMITIJD

 

Christelijke erotiekshop geeft tips in coronatijd

Verplicht samen thuis zitten met ook nog continu de kinderen om je heen is niet persé bevorderlijk voor je liefdesleven. Toch biedt deze periode juist de mogelijkheid om eens bewust stil te staan bij je liefdesleven. Dat is de boodschap die Els Gouman, oprichter van christelijke erotiekshop Intimitijd, in deze periode wilt meegeven aan stellen. Dit zijn tips voor (christelijke) stellen in coronatijden.

Intimitijd.nl is een christelijke erotiekshop, met een sterke focus op kwaliteit. Op intimitijd.nl vind je een mooie selectie van producten die zijn gericht op de intimiteit, seksualiteit en liefde tussen elkaar.

Els runt de succesvolle, christelijke erotiekshop Intimitijd nu al ruim 10 jaar. Daarnaast heeft ze de opleiding HBO-seksuologie gevolgd en mag ze zichzelf sekscoach noemen. Media als RTL Nieuws, NRC en de Metro besteedden de afgelopen jaren uitgebreid aandacht aan de webshop die christelijke stellen graag helpt bij hun seksuele ontdekkingstocht. Ze ziet het als haar missie om seksualiteit onder christenen bespreekbaar te maken. Els: “We zien dat er veel stellen rondlopen met vragen en praktische problemen op seksgebied waar ze voor hun gevoel nergens mee terecht kunnen. Als ik ze dan met wat praktische tips en adviezen weer op weg kan helpen, dan geeft dat erg veel voldoening.” De behoefte aan openheid over seks heeft Els een aantal jaar geleden met een vergelijkend onderzoek onder christenen en niet-christenen aangetoond. Zo twijfelen christen vaker over hun seksuele grenzen, zijn ze vaker ontevreden over hun seksuele opvoeding en voelen ze zich vaker schuldig over hun seksuele gedachten en fantasieën.

Christelijke erotiekshop
De webshop van Els is daarom ingericht als een veilige omgeving om samen op zoek te gaan naar erotische producten, zo vertelt ze. Op Intimitijd zal je daarom geen naaktafbeeldingen vinden en de beschrijvingen van producten zijn netjes. Els: “Als onze webshop ter sprake komt, dan gaat het al snel over de speeltjes en vibrators. Die verkopen we ook, maar dat is slechts een van de categorieën producten. We hebben ook massagekaarsen, condooms, glijmiddelen, bodycare, hulpmiddelen voor bekkenbodemtherapie en erotische spellen voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie. We proberen rekening te houden met de verschillende wensen en behoeften, maar we zijn wel kritisch op wat we wel en niet aanbieden. Wie onze webshop bezoekt zal in ieder geval zien dat de toys van tegenwoordig heel mooi vormgegeven zijn. Het zijn meer lifestyle producten geworden. Die goedkope plastic vibrators zie je eigenlijk bijna niet meer. Vanuit het onderzoek dat we een paar jaar geleden hebben gedaan weten we ook dat bijna de helft van de christelijke stellen één of meerdere toys in huis heeft. Niks om je voor te schamen dus!”

Coronacrisis
Sinds het begin van de lockdown werken Els en haar man verplicht thuis en hebben daarnaast de zorg voor hun drie kinderen. Els vertelt: “Aanvankelijk dachten we meer tijd voor elkaar te hebben met minder reistijd en veel thuis zijn, maar het tegenovergestelde bleek waarheid. Als de een aan het werk is, zorgt de ander voor de kinderen, waardoor je de avonden weer nodig hebt om je werk af te krijgen. En met een tiener die pas om tien uur naar bed gaat, is het een uitdaging om tijd voor elkaar te vinden. Die constatering is een mooie aanleiding om met elkaar weer eens goed gesprek te voeren over de invulling van je relatie en seksleven. Wat heb je van elkaar nodig, wat houd je tegen en waar ben je nieuwsgierig naar? Ken je elkaars diepste verlangens wel?”

Tips voor je seksleven in lockdown
We vragen Els of ze nog meer tips heeft voor stellen die met dezelfde uitdaging zitten. “Neem de tijd om samen op ontdekking te gaan. Bekijk bijvoorbeeld eens samen de producten op onze webshop en bespreek met elkaar wat je wel en niet aanspreekt. Gebruik dit moment om (opnieuw) je verlangens en wensen naar elkaar uit te spreken. Plan een (seks)date met elkaar. Het klinkt misschien minder romantisch maar kan juist weer andere spanning geven. Zet bijvoorbeeld een keer de wekker om 06.00 uur of bedenk andere creatieve manieren om even ongestoord van elkaar te kunnen genieten. Spreek af dat je vanaf een bepaalde tijd je telefoon, laptop en televisie uitzet. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat een televisie in je slaapkamer slecht is voor je seksleven. En tenslotte, niet onbelangrijk, houd de humor er een beetje in. Met kinderen in huis kan het namelijk weleens gebeuren dat je toch gestoord wordt. Lach erom en plan een nieuwe date!

Neem een kijkje op Intimitijd.nl!

Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.