Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 april 2020 door Redactie

Christelijke vrouwen starten samenwerking rond nieuw online event FOUND

Op zaterdag 23 mei a.s. organiseert een groep van acht christelijke spreeksters en online communities het nieuwe, online event FOUND. Het online event wil met het thema ‘Gods vrede ontvangen, ervaren en delen’ juist nu, in de onrust en hectiek van de coronacrisistijd, praktische inspiratie, bemoediging en nieuwe kracht bieden aan christelijke vrouwen.

Het idee voor FOUND ontstond bij Eline Pullen, oprichter van @eenlichterleven. “Christelijke evenementen zijn voor mij echt een middel om mijn geloofsleven op te laden en mijn relatie met God te versterken. Toen ik alle christelijke events zag wegvallen, ontstond er bij mij een verlangen om online iets te doen. Ook omdat ik zie dat er een groot verlangen is om als christenen met elkaar in verbinding te blijven, ook als dat fysiek niet kan.” Op een thuisquarantaine ochtend werd Eline wakker met het idee een online event te organiseren. “Ik benaderde zeven spreeksters, die allemaal heel enthousiast reageerden. En zo werd binnen no time FOUND geboren. Het thema en de naam kozen we samen, met als inspiratie de Bijbeltekst Filippenzen 4:4-9.”

Antwoorden
FOUND wil antwoord geven op vragen die, juist nu in deze corona-crisistijd, extra relevant lijken. Zoals; hoe kun je langdurig Gods vrede ervaren? Hoe kun je Zijn vrede behouden, zelfs als alles om je heen wankelt? En hoe kun je meer van Jezus vrede in je eigen omgeving en de wereld laten zien? Via bemoedigende talks en workshops ontdekken deelnemers antwoorden op deze vragen.

Online en interactief
Aan FOUND werken mee de christelijke spreeksters; Eline Pullen, Eline Hoogenboom, Tessa van Olst, Zoë Pruijssers, Elsa Schaddelee, Joline Zuidema en de christelijke vrouwenplatforms She Events en Lume. FOUND is een volledig, interactief, online event en vindt plaats van 09.30-14.00 uur. Na afloop zijn alle lezingen en workshops 2 weken terug te kijken. Kaartjes kosten € 27,50 en zijn verkrijgbaar op www.found-event.nl. Van elk kaartje gaat ruim 5 euro naar een voedselproject op Sri Lanka waar Lume-vrouw Diodre in de deze coronacrisistijd voedselpakketten uitdeelt aan kwetsbare gezinnen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.