vage kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 april 2020 door Redactie

Ook jongeren missen fysieke kerkdiensten: "Belangrijkste momenten in de week"

Niet alleen oudere gelovigen missen de fysieke samenkomsten in de kerk. Ook bij (reformatorische) jongeren is dat het geval. Uit een Instagrampoll van de Puntuitredactie blijkt zelfs dat maar liefst 83 procent van de jongeren de zondagse samenkomsten mist. Men sprak ook met verschillende jongeren.

“Kerkdiensten zijn voor mij de belangrijkste momenten in de week”, vertelt Teunard van Eldik, die lid is van de gereformeerde gemeente in Genemuiden. “Als ik nu op straat gemeenteleden tegenkom, vind ik dat nóg prettiger dan voorheen. Die mensen horen bij de vastigheid die ik ben kwijtgeraakt. Als je ze dan ziet, voel je ondanks alles; we zijn nog steeds een gemeente.”

Toch zien jongeren ook voordelen van online diensten. “Ik geniet ervan om Gods Woord te horen terwijl ik in de tuin zit, vogels hoor zingen en Zijn schepping in kijk”, vertelt de 18-jarige Gisette Klink uit Ouddorp. Ze is in haar woonplaats lid van de hersteld hervormde kerk. “Ook heb ik nu de mogelijkheid om ’s avonds de dienst van een andere kerk mee te maken. Wij mensen kijken snel vanuit onze eigen traditie en theologie naar de Bijbel en Bijbelgedeelten. Nu ik ook diensten van andere kerken meemaak, bijvoorbeeld van een kerk die meer gericht is op het prijzen van God, krijg ik nieuwe inzichten.”

Lees het hele artikel bij Puntuit.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.