Orthodoxe joden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 mei 2020 door Israël Today

Deze rabbijnen verwachten dat de Messias spoedig komt

De ultraorthodoxe rabbijn Yaakov Zisholtz gaf een drie uur durend interview voor de religieuze omroep Radio 2000. Daarin vertelde hij dat een van de belangrijkste rabbijnen binnen het jodendom, rabbijn Chaim Kanievsky, hem onlangs vertelde dat hij in direct contact staat met de Messias. Kanievsky zou Zishotz hebben opgedragen het publiek te informeren over de aanstaande komst van de Messias. Namens Kanievsky zei hij: "De komst van de Messias is nu dichterbij is dan ooit, en dat is een zaak van leven en dood."

Israël Today is opgericht in 1978 en beantwoordt aan de roeping om de bron te zijn van eerlijke en evenwichtige berichtgeving over en vanuit Israël. Het tijdschrift brengt actueel nieuws, rechtstreeks vanuit Jeruzalem - het centrum van de wereldaandacht.

Een reeks tekenen lijkt de uitspraken van de vooraanstaande rabbijnen te bevestigen. Zo heeft rabbijn Dov Kook tien jaar geleden tijdens de periode van droogte voorspeld dat het Meer van Galilea vol water zou staan als de Messias komt. "Het Meer van Galilea zal na lange tijd binnen enkele weken tijd, voor het eerst weer vol zijn." Een ander teken van de spoedige komst van de Messias is de moeite die men heeft om een regering te vormen.

Zisholtz zegt daarover: "Een andere rabbijn heeft gezegd dat er vanwege de huidige situatie in de hemel, geen Israëlische verkiezingen zullen komen, maar eerder een oorlog."

Tientallen jaren geleden voorspelden zowel rabbijn Yitzjak Kaduri als ook de Lubavitscher rebbe Schneerson, dat Benjamin Netanyahu de laatste ministerpresident van Israël zou zijn voordat het Messiaanse tijdperk aanbreekt.

Rabbijn Shlomo Amar, de voormalige Sefardische opperrabbijn in Israël, liet weten dat de tekenen van het afgelopen jaar niet genegeerd kunnen worden, namelijk de vergeefse pogingen om een stabiele regering te vormen, de inspanningen van Trump ten aanzien van Israels soevereiniteit en de aandacht van koningen uit de hele wereld voor het Joodse volk in Jeruzalem in januari jl. bij de Holocaustherdenking.

Rabbijn Amar vertelde in dit verband over zijn ontmoeting met een rabbijn die contact heeft met Kanievsky. Die rabbijn wilde kortgeleden een buitenlandse reis gaan ondernemen. Rabbijn Kanievsky hield hem tegen en vroeg: "Gaat u naar het buitenland? Weet u niet dat de Messias voor de deur staat?"

Amar roept nu de Joden uit de hele wereld op om de sabbat te heiligen, omdat de Messias pas kan komen als alle Joden zich aan die verordening houden.

Lees het volledige artikel in Israël Today.

Klik hier voor een abonnement op Israël Today

Reacties

Als de Messias waarmee deze rabbijn Kanievsky in contact staat, niet Jezus de Christus is, dan wordt deze rabbijn m.i. net zo misleid als moslims / boeddhisten die hun mahdi / maitreya verwachten. Immers Paulus had toch niet voor niets hartzeer (Rom. 9:2) erover dat zijn volksgenoten Jezus van Nazareth, die AL GEKOMEN IS, niet als hun Verlosser aanvaardden? Helaas aanvaardt ook deze rabbijn dat niet.

Ik denk bij dit artikel nog aan Matt. 24: 4 en 5.
C
Ik geloof niet dat een rabbijn in contact staat met de Messias. Alleen God de Vader weet wanneer de Wederkomst zal zijn. Wij aardbewoners, rabbijn of niet, worden niet van tevoren ingelicht. Bovendien, God zal komen als een dief in de nacht. Dat de Wederkomst aanstaande is, daarvan ben ik overtuigd. Alles wijst daarop.
B
Helaas zijn er veel mensen die achter dit soort ongeloofwaardige verhalen aanlopen. Overtuigen met bijbelteksten e.d. heeft geen enkele zin, omdat men ziende blind is. Joodse sympathie heeft z’n grenzen !!
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.