christenen India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 april 2020 door Nienke Alblas

Extremisten beschadigen stembanden om te voorkomen dat voorganger over Jezus spreekt

Nadat voorganger Lalu Kirade op het nippertje wist te ontsnappen aan nationalistische animistenstam in zijn dorp, is de Indiase voorganger opnieuw aangevallen. Zeven mannen mishandelden de voorganger toen hij van de supermerkt naar zijn huis liep. "Ze sprongen op me als wilde honden en spotten dat ik God maar moest vragen om me te komen redden", vertelt Kirade aan De ChristianPost.

De groep terroristen wilden de stembanden van de voorganger beschadigen door verstikking en op zijn keel in te slaan met een steen. Door de zwellingen die ontstonden kon Kirade drie dagen niet eten en weken lang amper spreken. Op deze manier wilden ze voorkomen dat Kirade nog over Jezus kon spreken. "Ik raakte bewusteloos door bloedverlies en viel op de grond. Op de achtergrond hoorde ik de mannen roepen naar de vrouw van hun leider Laxman." De vrouw had Kirade geslagen met een steen, waardoor er een bloeding was ontstaan. "Dit was niet de bedoeling en de mannen werden boos op de vrouw." De terroristen stopten niet en bleven de Indiase voorganger slaan en schoppen. Aan zijn haar en oren werd hij over de grond gesleept terwijl de mannen spotten met Jezus en het christendom. 

Daarnaast werd Kirade beroofd van rupees ter waarde van meer dan vijftig euro. "Het geld was aan mijn familie gegeven om in de corona-lockdown eten te kunnen kopen voor mijn gezin. Het was het enige geld dat we hadden om te overleven." Christenen in India worden zwaar onderdrukt en uitgesloten van medische hulp en voedselondersteuning in de coronacrisis. Het land staat op plek 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Verschillende hulporganisaties zoals International Christian Concern zoeken naar manieren waarop ze de christenen toch kunnen helpen en beschermen.


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Christenen moeten van Indiase politie Jezus aan het kruis imiteren terwijl ze worden bespot en mishandeld
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Radicale moslims ontvoeren christelijk bruidspaar en doden 12 mensen tijdens huwelijksdienst
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.