drive-in kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 april 2020 door Nienke Alblas

Geen boete voor drive-in kerk Mississippi: "De politie heeft de rechten van kerkgangers buitensporig geschaad"

Verschillende kerkgangers van een pinksterkerk in Mississippi werden recentelijk aangehouden door de politie. Zij waren aanwezig bij en een drive-in paasdienst toen de politie stelde dat de kerkgangers bedreigde met een boete. De ChristianPost doet verslag van de uitspraak van de plaatselijke rechtbank. "De Pinksterkerk in kwestie heeft het recht om aanbiddingsdiensten te houden zonder angst voor de politie."

In de rechtszaak streed de conservatieve organisatie 'Thomas More Society' voor de rechten van de First Pentecostal Church van Holly Springs in Mississippi. De rechter deed de uitspraak in voordeel van de kerk tien dagen na het incident tijdens de paasdienst. "De rechten van de kerkgangers zijn in buitensporige mate geschaad. De politie heeft genegeerd dat de kerkelijke samenkomst voldeed aan alle social distancing regels die opgesteld zijn", zegt de voorzitter van de gemeentelijke raad, Stephen Crampton. "Volgens de constitutie heeft iedereen het recht om zijn religie te beoefenen."

De kerk uit Misssissippi was een van de eerste gemeentes die initiatief nam in het houden van drive-in kerkdiensten. Tijdens de paasdienst hield de politie onterecht gemeenteleden aan en werden zij bedreigd met een boete. 

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.