Markus Spittka
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

29 april 2020 door Patrick Goede

Voorganger Markus Spittka komt met een "instrumentaal lied ter bemoediging"

Markus Spittka is de voorganger van volle evangelie gemeente Free Gospel Church in Venlo. Hij grijpt deze coronacrisis aan om met een instrumentaal album te komen! "Ik kreeg dit idee toen ik zag dat er weinig tot geen christelijke versies van dit muziekgenre te vinden waren", zegt Spittka. 

Al in 2018 interviewde CIP Spittka over de kerk die hij startte in het katholieke Limburg. Maar niet alleen het voorgaan in de kerk gaat Markus goed af. Ook op gitaar weet hij de juiste snaren te raken. Markus: "God gaf mij de inspiratie om een solo cd op te nemen met 10 liederen geïnspireerd door Gods geest, om ook liefhebbers van deze instrumentale gitaarmuziek een christelijk alternatief te bieden."

Psalm 91
De release van het album dat 'God is love' zal gaan heten, staat gepland voor deze zomer. Maar het nummer "Psalm 91" is alvast te beluisteren. Markus vertelt over dit nummer: "Juist nu in deze ingrijpende periode bij veel mensen de angst is toegeslagen, is dit lied bedoeld om mensen te bemoedigen om stil te staan en te weten dat God je beschermt. Zoals psalm 91 in de bijbel beschrijft: 'Wie schuilt bij de Allerhoogste Heer, kan rustig slapen, want de Almachtige beschermt hem.'"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.