gevangenis noord-korea
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 april 2020 door Nienke Alblas

Wereldwijde brievenactie voor vrijlating Noord-Koreaanse christen

Een christelijke organisatie lanceert een wereldwijde brievenactie voor de vrijlating van een evangelist in Noord-Korea. De Koreaans-Chinese christen werd zes jaar geleden gekidnapped uit de Chinese gevangenis en overgeplaatst naar Noord-Korea. Volgens De ChristianPost is Jang Moon Seok veroordeelt tot een straf van vijftien jaar.

Volgens de Koreaanse organisatie The Voice of the Martyrs (VOM) is het terugplaatsen van Jang naar Noord-Korea niet rechtvaardig. "Het is illegaal om naar China te reizen vanuit Noord-Korea zonder toestemming." Noord-Koreanen proberen via China aan de armoede en de corrupte politiek van Noord-Korea te ontsnappen. Zo ook de christelijke Jang Moon Seok. "Jang is een simpele man die nooit iets politieks heeft ondernomen. Hij wilde de mensen in Noord-Korea helpen en heeft dit jaren gedaan. Dat zou niet misdadig moeten zijn. We hopen dat christenen wereldwijd Jang en zijn familie zullen steunen."

Wanneer Jang Noord-Koreanen in het grensgebied van China bezocht bracht hij warme kleren, eten en andere levensmiddelen mee om mee terug te nemen naar Noord-Korea wanneer ze naar huis moesten keren. Hij rustte hen niet alleen toe met spullen, maar ook met Bijbelse trainingen. Het is niet eenvoudig om spullen mee te nemen naar Noord-Korea. Bijbels worden daarom gesmokkeld via micro-chips. "Het Kim-regime bedreigd religies in het land", ligt VOM toe. "Er kunnen niet zomaar brieven worden gestuurd naar Jung in de Noord-Koreaanse gevangenis. Dit moet via een omweg gebeuren, waar onze organisatie bij kan helpen."

Schrijf een brief aan Jang via deze link.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.