The Conventual Church of Our Lady of the Hour in Mosul - UNESCO
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 april 2020 door Nienke Alblas

Door IS verwoeste Iraakse kerk wordt weer in ere hersteld

Terreurgroep IS heeft in het Midden-Oosten veel historische gebouwen en christelijke kerken verwoest. Zo ook de 'Klokkenkerk' in Mosul. Inmiddels zijn UNESCO en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) begonnen aan de wederopbouw van de kerk volgens de Christian Post.

Mosul was één van de grootste steden in Irak tot de belegering door IS in 2014. In 2017 werd de stad bevrijd door het Amerikaanse leger. "Dit project is een onderdeel van een van de vele fases van wederopbouw en stabilisatie", ligt VAE toe. De kerk staat ook wel bekend als Al-Saa'a Kerk en werd gebouwd in 1800 door de vrouw van keizer Napoleon III. De organisaties willen het gebouw tot in detail herstellen na de verwoesting door IS.

International Christian Concern (ICC) geeft aan dat het gebouw van historisch en religieus belang is. ICC is een Amerikaanse organisatie die opkomt voor christenen wereldwijd. "Elke bezoeker vanuit Nineveh of de straat Al-Farouq zag eerst minaretten van een moskee en vervolgens meteen het imposante kerkgebouw, of andersom", ligt UNESCO verder toe. "Dit architectonische en stedelijke gebouw is deel van de nationale geschiedenis en deel van de herinneringen van de mensen uit Mosul. Het belichaamt de culturele veelkleurigheid en vredige samenleving van de verschillende gemeenschappen in de stad uit het verleden."

Afbeelding: Unesco

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.