John Piper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 april 2020 door Geloofstoerusting

Geloofstoerusting komt met gratis boek John Piper over corona

Hoe kan God soeverein en goed zijn terwijl er duizenden mensen sterven aan het coronavirus? En wat heeft de uitbraak van het virus ons te zeggen? John Piper schreef er een boekje over; de Nederlandse organisatie Geloofstoerusting deelt het uit.’

Het is een belangrijk thema in de theologie van John Piper: God is soeverein en gaat over alle dingen. Toen duidelijk werd hoe ernstig de gevolgen van de wereldwijde corona uitbraak zouden zijn, voelde de Amerikaanse theoloog zich gedrongen om een boek te schrijven, vertelt Marcel Vroegop, die vanuit Geloofstoerusting de Nederlandse uitgave verzorgt. “Het boek bestaat uit twee delen. Eerst gaat hij in op de vraag wie de God Die regeert over het coronavirus nu precies is. Hij benadrukt hoe heilig, rechtvaardig, goed en wijs Hij is. In deel twee geeft hij vanuit de Bijbel zes antwoorden op de vraag wat God ons te zeggen heeft in deze crisis.”

De afgelopen weken werd achter de schermen hard gewerkt om de Nederlandse vertaling klaar te krijgen, vertelt Vroegop. “We willen uiteraard zorgvuldig te werk gaan. Het is een prachtig boekje, dus dan wil je niet dat de vertaling afbreuk doet aan de inhoud. Tegelijk is de boodschap van Piper zo actueel dat we het boek zo snel mogelijk beschikbaar willen hebben voor de Nederlandse markt.”
Naar verwachting is het boek vanaf begin mei verkrijgbaar. In de meest letterlijke zin van het woord, want dankzij Amerikaanse fondsen wordt het boek in meer dan eenentwintig talen gratis verspreid.

Ook Geloofstoerusting, dat nauw samenwerkt met Pipers organisatie Desiring God, mag duizend exemplaren weggeven. “Op onze site kunnen mensen zich inschrijven voor een hardcover boek en is het boek vanaf de laatste week van april ook digitaal te lezen. Daarnaast komt er net als in de VS een luisterversie online.”

Later in het jaar verwacht Vroegop nog meer van de Amerikaanse theoloog te kunnen publiceren. “We hopen de komende achttien maanden twaalf boeken van Piper uit te geven. Ontzettend mooi, want we willen de Bijbelse boodschap van Gods soevereiniteit graag breed onder de aandacht brengen. Dat God niets uit de hand loopt, is - om de woorden van Piper te gebruiken - heel goed nieuws. Zeker in deze tijd.”


Corona
- 22 redenen om als christen niet bang te zijn voor het coronavirus
- Jacko is actief op de corona-afdeling: "Een zieke zei: 'Als je Jezus hebt, maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit'"
- Megakerken in Zuid-Korea openen hun deuren voor eerste samenkomsten na coronacrisis
- 4 verhalen uit de Bijbel die christenen helpen om de coronacrisis te duiden
- Reformatorisch echtpaar overleeft op wonderlijke wijze corona: "Mogen getuigen dat God ons leven heeft gered"
Meer over Corona »

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.