segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 april 2020 door Patrick Simons

Gert-Jan Segers in de clinch met Geert Wilders: "Punt maken ten koste van waarheid en collega's"

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft het op Twitter aan de stok gekregen met zijn collega Geert Wilders. Dit naar aanleiding van een verzoek van de PVV-voorman om een extra Kamerdebat over corona. Wilders uitte daarover zijn ongenoegen waarop Segers fel reageerde.

"Geen corona-Kamerdebat deze week”, begint Wilders zijn tweet. “Terwijl het controleren van de regering, zeker nu, ons is waarvoor Kamerleden gekozen zijn! Maar de meerderheid viert liever vakantie in deze grootste nationale crisis sinds WOII dan aan het werk te gaan. Schandalig!" Hij voegt er de hashtag ‘plichtsverzuim’ aan toe en een screenshot van een e-mail waaruit blijkt dat slechts enkele partijen zijn voorstel voor een plenair debat steunden. Wilders wilde debatteren over het tekort aan beschermende middelen in de zorg.

Gert-Jan Segers reageerde fel op de tweet van Wilders. “Ook hier kan een collega alleen maar een punt maken ten koste van de waarheid en z’n collega’s. Lelijk. Want waar we anders meireces hadden gehad, hebben we morgen en overmorgen coronadebatten en deze week ook nog een briefing over persoonlijke beschermmiddelen.”

Ook Thierry Baudet reageerde teleurgesteld op het feit dat het verzoek van Wilders niet voldoende gesteund werd. “Geen debat over het, volstrekt onnodige, tekort aan mondkapjes. Coalitie wil niet. Erg teleurstellend.” Wederom reageerde Segers: “Onjuiste weergave van de parlementaire gang van zaken. Op voorstel van NB een oppositiepartij en met steun van een overgrote Kamermeerderheid komt er deze week een briefing over persoonlijke beschermmiddelen. Ter voorbereiding op het debat daarover van volgende week.”


Politiek
- Wetenschappelijk Instituut CDA: 'Sta kweken van embryo's voor wetenschappelijk onderzoek toe'
- Christelijke partijen steken hand in eigen boezem: "Het beleid was genadeloos"
- Reformatorisch Dagblad wijst op 'goedkope verkiezingsretoriek' VVD
- Pleidooi voor verbod buitenlandse financiering moskeeën: "Naïviteit over islam moet stoppen"
- Nog een keer regeren met de VVD? ChristenUnie aarzelt
Meer over Politiek »

Reacties

g
Heb liever een debat over de vernietiging van onze landbouw door de maatregelen van minister Schouten. Je ziet Carola op TV diep ongelukkig. Ik denk dat ze geen kant uit kan. Dit zou voor Segers belangrijker moeten zijn dan goedkoop reageren op Wilders cs.
Alle voorstellen en verwijten van Wilders en Baudet in deze crisistijd aan de regering, zijn doorzichtig en beneden peil, omdat ze alleen maar gericht zijn op hun eigen winst, en dat betekent scoren voor eigen belang en eigen carrièrekansen.
C
Als gelovige, mijns inziens, hoef/mag je zó niet op GW of TB reageren!

Misschien persoonlijk hen een vraag stellen van waarom of waartoe zo’n Twitter, als ze fout zijn, spreekt van meer wijsheid!

Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen