Nellie van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 april 2020 door Jeffrey Schipper

'Ik vind het zo jammer dat ik weinig merk van Gods Woord'

'De dominee vertelt wel eens van die ongelooflijke wonderen. Maar waarom merk ik daar nu toch zo weinig van? Soms ben ik er boos en verdrietig omdat ik God nog niet ken met heel mijn hart, soms ben ik verheugd omdat ik er nog ben en nog Hem mag zoeken en is er iets verlicht in mij. Ik vind het gewoon zo jammer dat ik zo weinig merk van Gods Woord', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Nellie van Dooijeweert geeft de 20-jarige vrouw advies.

"Je bent al lezend verdrietig geworden omdat je hoort en gelooft dat de wonderen die deze broeder ervaarde niet meer gebeuren. Maar ze gebeuren wel!!", antwoordt de pastoraal medewerkster. "Ook nu, anno 2020. De Heere is de God van wonderen. Dat lezen we in heel Zijn Woord. Dat lezen we in de geschiedenis, dat hoor ik ook nu zoveel. Ik heb het ook zelf ondervonden. We zingen het toch ook, dat de Heere 'wonderen doet op wonderen horen'? De Heere is de Almachtige en zovelen ervaren ook nu, dat de Heere de Almachtige is.

Er zijn wonderen van genezing, wonderen van bewaring, het wonder van bekering, Maar let ook eens op hoe de Heere in de natuur wonderen doet. Ieder jaar komen de blaadjes weer opnieuw aan de bomen, de sneeuwklokjes uit de harde grond. Kijk eens naar het wonder van een pasgeboren kindje, zo volmaakt en mooi. Die handjes en voetjes, de vingertjes en teentjes..." Tijdens haar werk als evangelist heeft zij samen met haar man Jan ook veel wonderen meegemaakt in Tilburg en Peru. Zij verwijst naar haar boek 'Als vonkjes overslaan'.

Nellie vervolgt: "Misschien let je niet op hoe de Heere werkt en wat Hij doet. Misschien sta je er niet voor open. Misschien leef je tussen mensen die geloven dat de Heere dat niet meer doet. Dat hoor ik ook, maar het is niet waar. Ik mag je vertellen dat de Heere echt wonderen doet. Naast het boek dat je las, zijn er nog heel veel boeken van en over zendelingen die vele wonderen hebben mee gemaakt. Maar ook van ‘gewone’ mensen die Gods wonderen mee maken en met Hem leven.

Luister niet naar die stemmetjes die je proberen in de war te brengen. Als die er zijn dan moet je gaan zingen, dan vluchten ze weg. (...) De Heere heeft nooit gezegd: “Zoek Mij tevergeefs”! Ook vandaag nodigt Hij je uit om tot Hem te komen. Zoek de Heere en leef!"

Lees haar volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

'De hemelen vertellen Gods eer en het uitspansel verkondigt het werk zijner handen!'

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.