Syrië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 april 2020 door Jeffrey Schipper

Syrische christenen leven tussen bommenwerpers en corona: "We zijn niet bang"

"We zijn niet bang, maar we weten niet wat de toekomst voor ons in petto heeft", aldus Nidal Thomas, vicaris van de Chaldeeuwse kerk in Al-Jazeera, een regio aan de grens met Turkije in het oosten en noorden van Syrië. Kerk in Nood sprak met hem over de positie van christenen in het oorlogsland.

"Door het coronavirus blijft iedereen thuis", vertelt hij. "De winkels zijn gesloten. Het maakt de levensomstandigheden erg moeilijk, omdat de meeste mensen zelfstandig ondernemer zijn. Christenen moeten veel van hun inkomen uitgeven aan voedsel en andere benodigdheden en hebben momenteel te kampen met financiële problemen. Prijsverhogingen zorgen voor veel problemen, naast de schaarste van sommige basismaterialen. Gas, brandstof, brood en elektriciteit zijn beschikbaar, maar de prijzen zijn tijdens de coronacrisis niet als andere materialen gestegen.

Wel of geen virus, de bombardementen gaan gewoon door. "Oorlogsvliegtuigen blijven de lucht vullen, vooral boven de gevangenissen vol met moslimextremisten die door het Koerdische leger worden bewaakt. De aanvallen houden niet op; sinds de uitbraak van de corona zijn er slechts twee of drie opeenvolgende dagen per week rustig voorbij gegaan."

Lees hier meer op de site van Kerk in Nood.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.