kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 april 2020 door Volkskrant

Marleen Blootens kwam als predikant in een geloofscrisis terecht: "In de loop van de tijd geloofde ik steeds minder in God"

In een interviewserie over de zin van het leven komen in de Volkskrant tal van verschillende mensen aan het woord. Dit keer was het de beurt aan Marleen Blootsens, predikant van de protestantse kerk in het Rotterdamse Overschie. Ze vertelt openhartig over een moeilijke periode uit haar leven waarin ze haar vader verloor en kanker kreeg.

Door de moeilijke dingen die Marleen meemaakte, kwam ze in een geloofscrisis terecht. “In de loop van die tijd geloofde ik steeds minder in God. Ik had altijd gepreekt over ‘God is liefde’ en ‘God is nabij’, maar dat ervoer ik niet meer. Dus ik raakte ook nog in een geloofscrisis die ik probeerde te ontkennen. Ik zag het einde van mijn verlofperiode (vanwege zwangerschap red.) naderen, zou de kansel weer op moeten. ‘Lieve God, hoe moet dat?’, vroeg ik me af. Ik ben toch maar weer in die verhalen gedoken.”

“In het begin had ik het gevoel door God verlaten te zijn”, vertelt de predikant. “Later kwam Jezus toch weer dichterbij. Die lijdt als geen ander. Ik zag hoe Hij aan de kant staat van de mensen die de klappen krijgen. Het leven deelde mij die uit. Dan staat Hij misschien ook wel aan mijn kant, bedacht ik. Met die God kon ik contact maken. Daardoor kon ik toch blijven geloven.”

Lees het hele interview in de Volkskrant.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.