Victorkerk Apeldoorn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 april 2020 door Redactie

HHK Apeldoorn creëert met inloopkapel plek van rust in onzekere tijd

In het ontwerp van de Victorkerk in Apeldoorn heeft architect Valk rekening gehouden met een inloopkapel, direct bij binnenkomst van de kerk waar de hersteld hervormde gemeente samenkomt. Afgesloten met een mooi, smeedijzeren hek wordt het voorportaal gescheiden van het hoofdschip.

Dankzij de inzet van een buurman van de Victor werden de kerkdeuren vanaf oktober 2002 iedere morgen geopend en ’s avonds weer gesloten. Uit zijn verhalen blijkt dat hij geregeld mensen, van toevallige voorbijgangers, fietsers en wandelaars tot trouwe bezoekers, heeft opgevangen die steun zochten in het Godshuis. Toen de
Emmaüsparochie de Victorkerk verliet, werd tenslotte in juni 2015 uiteindelijk ook de deur van de Inloopkapel gesloten op 22 juni 2015, tot verdriet van vele oudparochianen en buren.

Juist in deze tijd van onzekerheid en angst wil de Victorkerk een plek bieden van rust, meditatie en gebed. Daarom is het kerkportaal - met inachtneming van alle richtlijnen van het RIVM - vanaf heden geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur. In de kapel ligt een (gasten)boek voor gebeds- en dankpunten, herinneringen en gedachten. Ook liggen er gratis Victorkerk Stadsbijbels.

Reacties

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.