Nashvilleverklaring
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 april 2020 door Jeffrey Schipper

Honderden klachten over discriminatie ingediend naar aanleiding van Nashvilleverklaring

Honderden mensen hebben bij het College voor de Rechten van de Mens geklaagd over de Nashvilleverklaring. Het college ontving over de verklaring 440 klachten, schrijft de NOS op basis van nieuwe cijfers van het instituut.

Eerder dit jaar liet het Openbaar Ministerie weten dat uitlatingen in Nashvilleverklaring niet strafbaar zijn. 'Bij de juridische toets is het van doorslaggevend belang geweest dat de uitlatingen in de Nashvilleverklaring in direct verband staan met de geloofsovertuiging van degenen die betrokken waren bij de Nashvilleverklaring, en voor hen van betekenis zijn in het maatschappelijk debat dat zij willen voeren. Zowel de vrijheid van godsdienst als de vrijheid van meningsuiting is vastgelegd in de Grondwet en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.'

In totaal ontving het college vorig jaar 4730 vragen en meldingen in verband met discriminatie, 17 procent meer dan het jaar ervoor. De meeste registraties bij antidiscriminatiebureaus, politie en MiND betroffen discriminatie op grond van herkomst. Daarnaast klopten veel mensen bij de bureaus aan met meldingen van discriminatie op basis van een handicap en geslacht. 

Ongeveer twee jaar geleden liet evangelist Arjan Baan de Nashvilleverklaring vertalen. Toen wist hij nog niet dat de Nederlandse vertaling een jaar later tot nationale ophef zou leiden. Ruim een jaar na de publicatie van de Nashvilleverklaring blikte CIP.nl terug met de hoofdrolspelers. Lees: Hoofdrolspelers Nashvilleverklaring blikken terug: "In christelijk Nederland mag de waarheid niet meer duidelijk gezegd worden".


Reconstructie Nashvilleverklaring
- Legden twee CGK-hoogleraren een bom onder de Nashvilleverklaring? Een reconstructie met de hoofdrolspelers
- Hoofdrolspelers Nashvilleverklaring blikken terug: "In christelijk Nederland mag de waarheid niet meer duidelijk gezegd worden"
- Vorig jaar ontplofte Nederland vanwege de Nashvilleverklaring - dit ging eraan vooraf
- Waarom bezorgde christenen de noodklok luidden met de Nashvilleverklaring
- Dit ging er mis bij de chaotische en overhaaste publicatie van de Nashvilleverklaring
Meer over Reconstructie Nashvilleverklaring »

Reacties

Als men zich door de Nashville-verklaring (die in sommige formuleringen niet zo handig was) gediscrimineerd voelt en daarover een klacht indient, moet men zich ook maar eens afvragen of men zich dan ook door de Bijbel gediscrimineerd voelt en daarover een klacht indient. Want inhoudelijk is er in de verklaring niets wat in strijd is met wat Gods Woord, uit liefde, aangeeft. Gods waarheid maakt vrij, maar die waarheid is wel confronterend. En dat vinden we niet zo leuk.
J
Discriminatieverwijzingen in de grondwet zijn bestemd voor de overheid, niet voor de individuele burger.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.