Vlag pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 april 2020 door Jubilee Campaign

Pakistaanse christenen verblijven door corona langer in dodencel

De rechtszaak van de terdoodveroordeelde christenen Shafqat Emmanuel en Shagufta Kausar is opnieuw uitgesteld. Het Pakistaanse echtpaar werd in 2013 gearresteerd voor vermeende godslastering. Op 8 april zou het hooggerechtshof in Lahore zich buigen over het hoger beroep dat advocaat Saif ul-Malook heeft aangetekend, maar vanwege coronamaatregelen zijn de rechtbanken voorlopig gesloten, meldt Jubilee Campaign.

De teleurstelling over het uitstel is groot, omdat er goede hoop was dat de rechter beide christenen onschuldig zou verklaren. Bij de vorige hoorzitting in februari noemde hij het bewijs tegen het echtpaar ‘dubieus’. De rechtbank gaf bovendien opdracht tot onderzoek naar het bewijsmateriaal bij de rechtbank in Toba Tek Singh, waar het echtpaar in 2014 de doodstraf kreeg. Shafqat en Shagufta werden aangeklaagd door een moslimleider, die beweerde dat hij godslasterlijke sms’jes had ontvangen vanaf Shagufta’s telefoon. Bij nader onderzoek kon de simkaart echter niet worden getraceerd.

Ook is het hoogst onwaarschijnlijk dat de christenen de berichten hebben verstuurd. Shafqat en Shagufta zijn analfabeet en hebben geen onderwijs gevolgd, terwijl de meeste sms’jes in het Engels waren geschreven. Na marteling in de gevangenis bekende Shafqat weliswaar dat hij de berichten heeft verstuurd, maar hij vertelde later dat hij dit deed om zijn vrouw te redden.

Lees hier meer op de site van Jubilee Campaign.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.