mary fatemeh mohammadi instagram
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 april 2020 door Nienke Alblas

Zweepslagen en gevangenisstraf dreigen voor deze Iraanse christenvrouw

Iran is hard getroffen door het coronavirus en om besmettingen te voorkomen zijn veel gevangen voorwaardelijk vrijgelaten. Helaas ondergaan veel christenen een vervangende zware straf en worden zij gegeseld, vermeldt Faithwire. Zo ook de mensenrechtenverdediger Mary Fatemeh Mohammadi. Haar hangt een langere gevangenisstraf en zweepslagen boven het hoofd.

In een tweet schrijft ze het volgende: "Er is geen bewijs tegen mij, dus ik had het recht om vrijgesproken te worden. In plaats daarvan werd ik niet alleen veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar ook gemarteld. Nog voordat de uitspraak door de rechter was gedaan, werd ik al mishandeld. Dit zouden op zichzelf al misdaden moeten zijn. Ondanks het onrechtvaardige oordeel, gaan we niet in hoger beroep. Het gerechtshof spreekt namelijk geen recht over zichzelf. Ik ben trots op het sympathiseren met mensen die onrechtmatig worden behandeld. Dit blijft mijn overtuiging, wat het ook mag kosten."

Op Twitter en Instagram verzet de Iraanse christen Mary Fatemeh Mohammadi zich tegen de Iraanse overheid. Ze komt op voor mensenrechten. Mary werd gearresteerd vanwege 'het verstoren van de maatschappelijke orde door illegale protesten'. Ze werd een maand mishandeld in een vrouwengevangenis voordat ze voorwaardelijk vrij werd gelaten. International Christian Concern (ICC) komt op voor de rechten van vervolgde christenen. Zij houden de situatie in Iran nauwlettend in de gaten. "We moeten niet vergeten dat, ondanks dat we blij zijn met de vrijlating van christenen uit Iraanse gevangenissen, deze mensen onterecht veroordeeld zijn en gestrafd worden."

Lees hier meer over de vrijlating van christenen uit Iraanse gevangenis in de coronacrisis.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.