appel boeken
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2020 door Nelleke de Wit

Coronadagboek woensdag 22 april: Hoera, de scholen gaan weer open!

Wanneer de premier vertelt dat de scholen na de meivakantie weer opengaan, slaak ik een kreet van blijdschap. De kids kijken even bedenkelijk, maar ook daar breekt de zon door op de snoetjes.

Wat ik in het begin heerlijk vond, is langzamerhand steeds lastiger geworden gezien de afnemende motivatie van met name dochterlief. Ze kan geen rekensom meer zien en ik trouwens ook niet. Ongeveer de hele huisraad heb ik gebruikt ter vervanging van een telraam. “Hoeveel potloden houd je over, wanneer je er tien hebt en er zes weghaalt?” “Als we drie passeitjes hebben en je haalt er één weg, hoeveel houd je over?” “Nee, je mag ze niet allemaal opeten” en “ga nou dóór…”

En dat dan tachtig sommen achter elkaar, waarna de zogenaamde ‘verdwijnsommen’ volgen… Mama moet eerst de instructiefilmpjes meekijken (nog nooit in mijn leven van verdwijnsommen gehoord, of is het misschien verdwenen in de zwarte gaten van mijn brein?), waarna nog tal van andere kunstgrepen uit de kast worden getrokken om de aandacht vast te houden van mijn lieverd…

Wow, ik kan het niet vaak genoeg zeggen: respect voor de meesters en juffen!

En ach, je weet dat het tijdelijk is, maar wat heerlijk dat ze weer naar school kunnen waar de juf haar professionele kwaliteiten kan uitleven. Ik weet wél weer heel helder waarom ik nooit juf wilde worden. Een klas vol kinderen die er niet persé zelf voor kiezen daar te zijn, is niets voor mij. Nu zal de juf daar de eerste week waarschijnlijk weinig last mee hebben, gezien de blije hoofden na het nieuws. Gelukkig maar!

Nu nog reikhalzend afwachten wanneer we weer mogen samenkomen met onze powervrouwen en coaches. Reikhalzend kijk ik uit naar dat moment waarop ik wél even juf wil zijn, maar dan van een doelgroep die enthousiast is en gemotiveerd om verder te komen!

Nelleke de Wit (39) is getrouwd met Marco (38) en moeder van Thomas (9) en Eva (6). In het dagelijkse leven is ze ondernemer, auteur en trainer bij Powervrouwen en TotalBalance. Persoonlijke ontwikkeling en levenskunst hebben haar hart en in haar dagboek beschrijft ze hoe ze de crisis rondom het Coronavirus beleeft nu ze noodgedwongen thuiszit met haar man en kinderen

Dagelijks het dagboekfragment ontvangen? Tijdens werkdagen ontvang je het fragment in je mailbox. Meld je hier aan. Alle dagboekfragmenten lezen? Kijk dan eens hier!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.