Jan Frost
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2020 door Jeffrey Schipper

Deens Bijbelgenootschap schrapt 'Israël' uit het Nieuwe Testament

Het Deense Bijbelgenootschap ligt onder vuur. Aanleiding is het schrappen van tientallen verwijzingen naar Israël in het Nieuwe Testament. In een nieuwe ‘2020 Bijbel’ is meer dan 60 keer de naam Israël verdwenen. Eén keer is Israël blijven staan, schrijft Christenen voor Israël.

Op deze ene uitzondering na, is elke plaats met het woord ‘Israël’- hetzij gebruikt als verwijzing naar het Land of het volk Israël – vervangen door óf het woord ‘Joden’ (als het volk van Israël bedoeld is), of ’het land van de Joden’. In sommige gevallen is het woord 'Israël' verwijderd zonder vervanging door een alternatief woord.

De vertalers die betrokken waren bij de nieuwe editie zeiden dat de referenties naar ‘Israël’ waren weggelaten om het historische land Israël te onderscheiden van de moderne staat Israël. Echter de referenties naar andere landen uit de oudheid of geografische gebieden uit die tijd die dezelfde naam hebben als moderne staten – zoals Egypte – waren niet uit de ‘2020 Bijbel’ weggelaten.

Nadat de Deense christen Jan Frost (foto) dit ontdekte, besloot hij deze video te publiceren. Hij spreekt van 'vervangingstheologie', een theologie waarin de status van het verbondvolk Israël wordt vervangen door de Kerk. Frost ontdekte dat ook in de Deense vertaling van het Oude Testament 'Israël' op allerlei plaatsen is geschrapt. Zo is 'Israël' in de tekst 'zie, de Bewaarder van Israël zal niet sluimeren of slapen' (Psalm 121:4) vervangen door 'ons'.

Reacties

H
De kerk in plaats van Israël; de oude leugen! Romeinen 11:1 - Paulus: 'Ik vraag dan: God heeft zijn volk toch niet verstoten? Volstrekt niet! e.v.

Vers 11: 'door hun val is het heil tot de heidenen gekomen, om hen tot naijver op te wekken.' vers 29: 'want de genadegaven en de roeping Gods zijn onberouwelijk.'

vers 32: 'want God heeft hen allen onder ongehoorzaamheid besloten om Zich over hen allen te ontfermen.'

G
Schokkend! Dit gaat verder dan de 'vervangingstheologie'. Die is op zich al kwalijk, maar hier is sprake van een de-legitimatie van het huidige Israël en een flagrante ontkenning van de onlosmakelijke band die Joden van nu hebben met de Joden van toen. En dat is niet los te zien van het grondgebied.
H
In het laatst zullen er velen afvallen.... Dat betekent een afval van binnenuit. https://www.bijbelengeloof.com/index.php?option=com_content&view=article&id=227:de-afval-van-het-geloof&catid=148&Itemid=90
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.