spell bus demonstrant
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2020 door Nienke Alblas

Voorganger gearresteerd voor bijna overrijden van demonstrant: "Ik wilde hem slechts confronteren"

De controversiële voorganger Tony Spell uit het Amerikaanse Louisiana is gearresteerd voor het bedreigen van een demonstrant. Dat meldt de Christian Post. "Wanneer je de situatie terugkijkt, kan je zien dat Spell de demonstrant niet probeerde aan te rijden en dat de persoon in kwestie zich niet bedreigd voelde op dat moment", zegt advocaat Long van de voorganger.

Trey Bennet protesteerde tegen de kerk, omdat Tony Spell weigert te stoppen met het houden van diensten tijdens de coronacrisis. "Ik dacht eerst dat de bus slechts om wilde keren. Toen bleef de bus achteruit rijden. Ik kon zien dat Spell de bus bestuurde. Hij bleef toeteren naar mij en maakte schreeuwend wilde gebaren naar mij, terwijl hij achteruit reed. Het leek onwerkelijk tot de bus vlak voor mijn gezicht tot stilstand kwam", vertelt Bennet.

Spell zegt dat Trey Bennet de kerk al langere tijd lastigvalt. "Hij vertoont ongepast gedrag richting de vrouwen in mijn kerk. Wat zou je doen tegen zo'n man?" Bennet verdedigt zichzelf en geeft aan dat hij slechts als demonstrant bij de kerk staat. "Ik sta daar gewoon met een bord en zeg tegen niemand wat." De voorganger reed in de bus om donkere kinderen die geen eten hebben door het sluiten van de scholen op te halen voor een maaltijd.

"Dit is een van de mooiste dagen van mijn leven, omdat ik word vervolgd vanwege mijn geloof. Ik wilde Bennet slechts confronteren", reageert Spell op de arrestatie.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.