christina stanton
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2020 door Nienke Alblas

Echtpaar overleeft na 9/11 ook coronavirus: "Engel van Jezus blijft dichtbij mij"

Stel je voor dat je de aanslagen op 9/11 in 2001 hebt overleefd en vervolgens wordt getroffen door het dodelijke coronavirus. Dit overkwam Christina en Biran Stanton. CBN ging met hen in gesprek over hoe zij om zijn gegaan met deze twee traumatische gebeurtenissen. "Het was zeker een strijd. De strijd van ons leven", vertelt Christina.

In de afgelopen maand werd het echtpaar positief getest op corona. Na het verergeren van de klachten werden Christina en Brian opgenomen in het ziekenhuis. Twee keer was het kantje boord en vreesde Christina voor haar leven. "Toen ik vroeg aan de dokter hoe groot de kans was dat ik corona zou overleven zei hij '50/50'. Dit is heel schokkend om te horen, maar ik ben blij dat hij een eerlijk antwoord gaf." Direct na haar diagnose stuurde Christina berichten naar vrienden en familie met de oproep om voor haar en Brian te bidden. "Ik kon niet voor mezelf bidden door de hoge koorts. Het was bemoedigend om te weten dat mensen ons in gebed meenamen. Een engel van Jezus blijft dichtbij mij, steeds als de dood op de stoep lijkt te staan."

Eerder waren Christina en Brian bijna slachtoffers geworden in de ramp op 9/11 in New York. Christina en Brian stonden voor het raam van hun apartement naast de Twin Towers toen ze het eerste vliegtuig in de toren zagen vliegen en het tweede vliegtuig langs hun raam raasde. "De kracht die vrijkwam door de crash van de vliegtuigen in de torens, blies ons achterover in ons appartement", zegt Christina. Er onstond een grote stofvorming. Toen ze besefte wat er gebeurd was, vroeg ze aan haar man: "Gaan we dood?" De Stantons overleefden de ramp, maar kampten nog jaren met klachten door de stof die ze inademden.


Corona
- 22 redenen om als christen niet bang te zijn voor het coronavirus
- Jacko is actief op de corona-afdeling: "Een zieke zei: 'Als je Jezus hebt, maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit'"
- Megakerken in Zuid-Korea openen hun deuren voor eerste samenkomsten na coronacrisis
- 4 verhalen uit de Bijbel die christenen helpen om de coronacrisis te duiden
- Reformatorisch echtpaar overleeft op wonderlijke wijze corona: "Mogen getuigen dat God ons leven heeft gered"
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.