vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2020 door Patrick Simons

Rechter wijst verzoek om abortuspil via de post af

Het verstrekken van een abortuspil via de post wordt vooralsnog niet toegestaan. Dat besloot de rechter recent al nadat verschillende organisaties daarom verzocht hadden. Deze week volgde de motivatie van de uitspraak.

De abortusklinieken in Nederland zijn gewoon geopend tijdens de coronacrisis. Niet iedere vrouw kan er echter terecht. Vrouwen die in quarantaine zitten omdat zij of hun huisgenoten symptomen van het virus vertonen, zijn bijvoorbeeld niet welkom. Daarom willen Woman on Waves en Bureau Clara Wichmann dat in dergelijke gevallen de abortuspil per post verstuurd kan worden. Op deze wijze kunnen vrouwen alsnog thuis abortus plegen. De rechter wees dit verzoek echter af. 

Volgens de rechter is het in sommige gevallen minder gemakkelijk om gebruik te maken van abortushulpverlening, maar zorgt dat niet voor “stelselmatige problemen”. Het verstrekken van en abortuspil via de post is bovendien onmogelijk omdat het tegen de richtlijnen voor abortusartsen ingaat. Daarin staat namelijk dat de pil alleen in een abortuskliniek mag worden verstrekt. Daarom wil de beroepsvereniging van abortusartsen niet dat de abortuspil via de post wordt verstuurd.

Reacties

J
Goed nieuws houden zo.
J
Een lichtpunt!

Laten we nog veel meer bidden om Gods Licht inzake pril en kwetsbaar leven.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.