Zorg voor de zorg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET MERCY SHIPS

 

Steek jouw zorgheld een hart onder de riem met chocola

Weet je het nog, de grootste chocoladereep ter wereld voor Mercy Ships? Begin februari is dit wereldrecord gerealiseerd door Chocoladeatelier Van Noppen. De actie rond de verkoop van de chocola heeft 700.000 euro opgebracht voor medische zorg in Afrika. Guinness World Records heeft de poging inmiddels officieel bestempeld als een wereldrecord.

Mercy Ships Holland wil mensen en middelen mobiliseren ter ondersteuning van het internationale werk van Mercy Ships. Mercy Ships wil, in navolging van Jezus, hoop geven en genezing brengen aan kansarme mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden.

Omdat Mercy Ships dankbaar is voor de opbrengst van deze actie, én zorgmedewerkers willen bemoedigen, stellen ze de overgebleven chocolade graag beschikbaar voor mensen in de zorg. Onder de noemer ‘Zorg voor de zorg’ kan iedereen via de website van Mercy Ships zijn zorgheld aandragen om hen te verrassen met een chocolade-element. Een element bestaat uit ongeveer 9 kilo chocolade.

Doe ook mee
Wil jij iemand of een afdeling in de zorg een hart onder de riem steken? Meld jouw zorgheld dan aan via de site. Stuur ook je motivatie in, waarin je uitlegt waarom jouw zorgheld deze verrassing verdient. Je kunt het echt persoonlijk maken door bijvoorbeeld een video in te sturen via WhatsApp of via communicatie@mercyships.nl. 

Naast chocola ook mondkapjes voor de zorg
Naast de actie ‘Zorg voor de zorg’ heeft Mercy Ships vanuit de opslag in Rotterdam ook 3.000 mondkapjes gedoneerd aan zorgorganisatie Middin. Als medische hulporganisatie kent Mercy Ships natuurlijk als geen ander het belang van medische zorg. Daarom voelt ze de roeping om in de coronacrisis een bijdrage leveren.

Blijvende ondersteuning voor Senegal
Ondanks dat het ziekenhuisschip van Mercy Ships, de Africa Mercy, vanwege de crisis weg is uit Senegal, blijft de organisatie betrokken bij het land. Om de overheid te steunen, hebben ze een donatie van $150.000 (ruim 135.000 euro) gedaan aan het COVID-19 fonds in Senegal. Ook de medische training en ondersteuning blijft zoveel mogelijk doorgaan via diverse online platforms.

Naar de actie!

Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.