Stichting Heart Cry eindtijdconferentie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 april 2020 door Redactie

Waarom Stichting Heart Cry in coronatijd een eindtijdconferentie organiseert

'Wie had een paar weken geleden kunnen denken dat we in zo’n korte tijd in zo’n grote crisis terecht zouden komen?', meldt Stichting HeartCry. Van 24 tot en met 26 april organiseert Heart Cry via Zoom de eindtijdconferentie 'De toekomst is zeker, ja eindeloos goed!' In onderstaande toelichting licht de stichting de reden van de conferentie toe.

'Daniël onderzocht de Schriften om Gods plan en handelingen te kunnen begrijpen die tijdens zijn leven plaatsvonden, zodoende begreep hij wat er gaande was. God openbaarde hem exact wat Hij deed en nog veel meer. Hij openbaarde hem gebeurtenissen die in de komende jaren zouden plaatsvinden, zelfs tot in het einde der tijden. De waarheid is dat God wil dat we deze dingen begrijpen. Dat is de eerste reden waarom Hij alles liet opschrijven! Als het gaat over het einde der tijden en het begrijpen hiervan, zegt Hij: ‘Maar u, Daniël, houd deze woorden geheim en verzegel dit boek tot de tijd van het einde. Velen zullen het onderzoeken (Darby-vertaling: diepgaand onderzoeken) en de kennis zal toenemen.’ (Daniël 12:4). ‘Toen zei Hij: ‘Ga heen, Daniël, want deze woorden blijven geheim en verzegeld tot de tijd van het einde. Velen zullen gereinigd, zuiver wit gemaakt en gelouterd worden. De goddelozen echter zullen goddeloos handelen en geen enkele van de goddelozen zal het begrijpen, maar de verstandigen zullen het begrijpen.’ (Dan. 12:9-10).

We blijven ons verbazen dat zoveel gelovigen, zelfs na '11 september', de kredietcrisis en in deze coronacrisis zich hier niet in verdiepen. Hoe dan ook, de profetie van Daniël, die we hierboven al aanhaalden, laat zien dat velen deze dingen diepgaand zullen onderzoeken (Darby-vertaling) en dat daardoor de kennis zal toenemen. Dus laten wij ons bij hen aansluiten! Vanaf het moment dat we de profetieën gaan bestuderen, zal satan zijn tactiek moeten aanpassen. Om de balans naar de andere kant te laten doorslaan, zal hij proberen ons zover te krijgen dat we te veel nadruk op de profetieën leggen, en daardoor het geheel in diskrediet brengen. Ken je het gevoel dat je krijgt als iemand onophoudelijk zijn stokpaardjes verkondigt, zeker als het gaat over eschatologie (leer over de eindtijd)? Je zou dit gevoel kunnen beschrijven als: ‘Het maakt mij niet uit als ik het kind met het badwater weggooi. Ik heb genoeg gehoord!’ Maar dan heb je ook nog die mensen die van de ene speculatie in de andere vallen. Dat is eigenlijk nog erger. Het verdrietige van dit alles is dat de waarheid in diskrediet wordt gebracht wanneer een speculatie tot waarheid wordt verheven. Dat heeft tot gevolg dat steeds meer mensen hun interesse in de profetieën verliezen. Stel dat jij niets meer over de profetieën wilt horen, dan ben je dus voor deze tweede tactiek van de satan gevallen.

De liefde voor de waarheid, de waarheid die geïntegreerd is in de plaatselijke gemeente, is onze bescherming. De duivel heeft zich niet alleen tot doel gesteld om de verwachting van de tweede komst van Christus van ons af te pakken. Hij wil ook het geloof en vertrouwen van de betrokkenen ondermijnen, zodat ze niet meer effectief functioneren in het Koninkrijk van God. Maar ook de reactie op dit soort ervaringen kan worden omgebogen op het moment dat al deze leugens openlijk aan de kaak worden gesteld en de waarheid nog vastere grond krijgt.'

Komend weekend zal Eddie Bakker drie lezingen houden over de eindtijd, de overige sprekers Arjan Baan, Job van Beek, Jacques Brunt, Leander Janse en Martin Penning zullen vooral de gelovigen bemoedigen en opwekken om radicaal toegewijd voor God te leven.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.