Maand van het Christelijke Spel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 april 2020 door NEEMA

8 christelijke spelletjes om plezier te maken in dit coronatijdperk

Op 1 april is de tweede editie van de Maand van het Christelijke Spel gestart. Deze hele maand staat op allerlei manieren in het teken van christelijke spellen. Juist in deze tijd, waarin veel gezinnen samen thuis zijn, biedt het samen spelletjes spelen een welkome combinatie van afleiding, plezier en verdieping. Je ontvangt nu de hele maand 25% korting op alle spellen van uitgeverijen NEEMA Games en Kingdom Games.

1. It's a Date
In het spel It’s a Date strijden jullie om je ideale date. Want waar de ene persoon warm loopt voor een diner voor twee, wordt de ander vrolijk van een zinderend slaapkameravontuur. Alle liefdestalen komen aan bod in dit spannende en strategische spel. Een echt liefdesspel voor twee, ontwikkeld in samenwerking met Marriage Course. Speciaal geschikt voor stellen die al langer bij elkaar zijn. 

2. Krummel - de puzzel
Max Lucado ontwikkelde jaren geleden het karakter van de groene rups Krummel om kinderen deze belangrijke boodschap mee te geven: 'God houdt van je zoals je bent, maar Hij is nog niet klaar met je.'

3. Geheime dienst
Terwijl de agenten van de geheime dienst huiszoekingen uitvoeren, patrouilleren en de grens bewaken, proberen de christenen bijbels te smokkelen en doen ze hun best het evangelie te verspreiden. Wie kun je vertrouwen? Geschikt voor grote groepen van 10 tot 20 spelers en voor 2-9 spelers in de vorm van een kaartspel! Inclusief een laagdrempelige gespreksstarter van Open Doors over vervolging.

4. Histo - Bijbelse helden
Met Histo zetten we een nieuw spelformat neer waar geschiedenis (historie) en Gods woord (His story) samenkomen. Een snel en strategisch spel dat je makkelijk tussendoor kunt spelen, of uren achter elkaar.

5. Schapenkoning
Zie je de andere herders loeren op je schaapskudde? Het liefst pakken ze jouw schapen af en maken ze hun eigen kudde groter, zonder zilverstukken te betalen. En dan is er ook nog het Jacobschaap, dat je niks dan ellende bezorgt. Je moet hard werken om je schapen veilig en in leven te houden.

6. Vis-je of niet?
Aan de hand van welbekende (en minder bekende) Visje-teksten en een achtzijdige dobbelsteen ontrollen zich gesprekken over het persoonlijk geloof van de spelers, hun visie op Jezus, op evolutie, en op de toekomst. Ook wordt de creativiteit van spelers op de proef gesteld, wat een welkom scheutje humor en verlichting in het spel brengen. 

7. PLOF!
PLOF! is een vragenspel dat vanuit Youth for Christ Nederland is ontwikkeld. Het spel is gemaakt in de jongerencentra van Youth for Christ met jongeren en jongerenwerkers. Bij PLOF! wisselen snelheid en diepgang elkaar af. Win kaarten van je tegenstanders met een snelle mep op tafel en stel elkaar (diepe) vragen.

8. Open kaart spelen
Open Kaart Spelen daagt uit tot persoonlijke en verdiepende gesprekken in je jeugdhonk, de kroeg of studentenhuis.

Thema’s die aan bod komen:
1. Levensdoelen
2. Zekerheid
3. Toekomst
4. God

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.