Alpha
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 april 2020 door Alpha Nederland

Voor Alpha is dit geen tijd om zich terug te trekken, maar naar voren te stappen

“Dit is geen moment om ons terug te trekken, maar juist een moment om naar voren te stappen.” Dit zei Nicky Gumbel, pionier van Alpha, over de kansen van Alpha in deze tijd waarin fysiek samenkomen niet mogelijk is. Dit moment is een grote kans om mensen te bereiken met een Alpha of een Marriage Course. Jurek Woller, Alpha-leider bij PKN Noorderlicht in Rotterdam beaamt dat: “Waar drukte eerder vaak een reden was voor mensen om niet naar een Alpha te gaan, is er nu opeens veel ruimte in de agenda.”

In het begin van 2020 vonden de eerste Alpha’s Online en Marriage Courses Online al plaats in Azië, maar ondertussen zijn de cursussen over de hele wereld naar een online setting verhuisd. Deze veranderingen hebben voor gigantische successen gezorgd. Zo start de Holy Trinity Brompton-kerk in Londen, waar Alpha vandaan komt, nu met twee cursussen per week¸ in plaats van hun gebruikelijke zes per jaar. Ook hun Marriage Course Online trok ontzettend veel deelnemers: waar ze normaal met ongeveer 75 stellen samenkomen, waren er nu meer dan 1500 koppels aanwezig op de eerste avond van de cursus.

Ook in Nederland zijn de cursusteams druk bezig om Alpha Online en Marriage Course Online op te zetten. Afgelopen week gaf Alpha Nederland een training voor Alpha Online waar meer dan 160 cursusleiders aan hebben deelgenomen. Een deel van deze mensen zet de Alpha die voor het coronatijdperk gestart is, online voort. Maar er zijn ook veel plannen om nieuwe Alpha’s Online te starten. Juist nu hebben veel mensen een verlangen om met anderen in contact te komen. Ook mensen die vanwege praktische redenen niet naar een offline Alpha kunnen komen, bijvoorbeeld door drukte of omdat ze geen oppas hebben voor de kinderen, kunnen nu veel makkelijker aanhaken bij een Alpha Online. Zo kan er ook een hele nieuwe doelgroep bereikt worden met Alpha Online.

Kijk voor meer informatie op alphanederland.org/alpha-online of alphanederland.org/marriage-course-online.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.