corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 april 2020 door Patrick Simons

Hervormd Huizen stelt kerk ter beschikking voor opvang coronapatiënten

Kerken staan leeg in deze tijd van coronacrisis. Diensten mogen er niet meer gehouden worden. Er zijn dus hooguit nog enkele mensen te vinden voor onderhoud of voor het uitzenden van kerkdiensten op internet. De hervormde gemeente in Huizen besloot daarom om het kerkgebouw in te zetten voor een wel heel bijzonder doel. Er worden coronapatiënten in opgevangen.

Nieuwsblad voor Huizen meldt dat zorggroep Amaris inmiddels bezig is met het inrichten van een speciale corona-unit in de Nieuwe Kerk. De kerk wordt leeggehaald en zal ingericht worden als een speciale unit met meerdere afdelingen. Onder meer uit het nabijgelegen verzorgingstehuis Voor Anker worden patiënten overgebracht.

De verwachting is dat er in de kerk plaats zal zijn voor 15 patiënten. Deze komen van verschillende locaties van Amaris. Dankzij de kerk is het eenvoudiger om mensen van wie vermoed wordt dat ze corona hebben af te zonderen. Ook is het effectiever om zorg te verlenen aan mensen die corona én een andere aandoening hebben zoals bijvoorbeeld dementie. Om de zorg in dat geval goed te kunnen blijven verlenen zijn afzonderlijke afdelingen van groot belang.

Het initiatief om de Nieuwe Kerk in Huizen hiervoor beschikbaar te stellen kwam overigens van Amaris zelf. De hervormde gemeente stelde de kerk echter direct ter beschikking waardoor het ombouwen van de kerk inmiddels volop aan de gang is.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.